Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

Bila albă pentru Prefectura Galaţiului pentru organizarea cu minuţiozitate a manifestărilor ocazionate de Ziua Naţională. Şi, mai ales, bila albă pentru români, pentru că reuşim să supravieţuim împotriva tuturor evidenţelor, în pofida tuturor crizelor. Prefectura a creat un spectacol cu simulările de atac de la prânz, dar probabil nimic nu a fost mai impresionant şi mai emoţionant pentru un popor chinuit decât defilarea celor aproximativ 100 de militari din cadrul Garnizoanei Galaţi cu făclii. Mai mult decât haosul şi ţigănia de pe străzi, mai mult decât micii şi vinul, defilarea ne-a adus aminte că suntem un popor.
Bila neagră pentru mutarea Muzeului de Artă Vizuală la bloc. Aici deja dăm semne că nu ne pasă ce se întâmplă cu arta naţională. Nu avem niciun respect pentru cultură, nici nu ne interesează. Ne interesează numai după ce pierdem totul şi numai de formă. Până să ajungem la dezastru, suntem părtaşi taciţi la un spectacol care nu are puterea de a ne impresiona cu nimic. Vedem cum dispar teatre, muzee şi nu mişcăm un deget. Ne dăm haiduci abia după ce dăm cu bâta-n baltă. Jucăm rolul unor falşi eroi, al unor paiaţe care improvizează. Atât. Mulţi dintre consilierii judeţeni au fost consilieri şi până în mandatul prezent. Nu mai spunem de preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, care e în această situaţie. Au avut tot timpul din lume să găsească soluţii viabile, să facă presiuni, să încerce să salveze Muzeul.

Citit 7316 ori Ultima modificare Duminică, 02 Decembrie 2012 15:04

1 comentariu

  • postat de Un cetatean consternat Duminică, 16 Decembrie 2012 14:27 Link la comentariu
    0
    0

    Ce le pasa alesilor nostri de cultura!? Ei sunt mai pragmatici cand este vorba de praduirea banului public in folos propru! Cat sa le mai toleram comportamentul de animale de prada care nu respecta nicio lege dar, nu sunt trasi la raspundere?

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.