Beneficiile naturii. Cinci remedii împotriva cearcănelor

Beneficiile naturii. Cinci remedii împotriva cearcănelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă şi are nevoie de o atenţie deosebită. Cearcănele, ridurile şi pungile de sub ochi sunt probleme frecvente care apar şi care trădează vârsta, stresul sau lipsa de somn. Există remedii naturiste şi ieftine pentru a lupta împotriva acestor inconveniente.

Felii de cartof crud

Feliile de cartofi ar trebui să fie aplicate pe ochi seara, înainte de culcare şi să se lase câteva minute pentru a-şi face efectul. Tratamentul trebuie repetat de cel puţin trei ori pe săptămână.

Suc de castravete pentru hidratare şi strălucire

Castravetele este bogat în vitamina C şi are proprietăţi de vindecare şi de calmare. Puteţi aplica fie folosind dischete demachiante, fie punând feliile direct pe ochi. Lăsaţi-le să acţioneze 15 minute. Procedeul se repetă de două-trei ori pe săptămână. Efectele liniştitoare şi de curăţire vor reda tinereţea ochilor dumneavoastră.

Ceai verde pentru prospeţimea pielii

Ceaiul verde este un remediu extraordinar pentru reîntinerirea pielii. Păstraţi-l la frigider şi aplicaţi-l sub formă de comprese pe ochii obosiţi, de trei ori pe săptămână.

Smochine

Tăiaţi o smochină în două şi puneţi câte o jumătate pe fiecare ochi. Se lasă să acţioneze 10-15 minute şi se clăteşte cu apă călduţă. Pielea va părea mai puţin obosită şi mai strălucitoare.

Ulei de migdale şi măsline

Uleiurile hrănesc şi hidratează pielea având un efect antioxidant benefic. Masaţi ochii cu ulei în fiecare seară şi veţi scăpa de cearcăne în câteva zile.

Citit 13922 ori Ultima modificare Vineri, 25 Ianuarie 2013 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.