„Asta-i Po(a)nta ce-am pohtit!”

„Asta-i Po(a)nta ce-am pohtit!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acu, că băieţii ăştia, cu fotbalul lor, o cam iau pe cocoaşă, uite că s-a găsit o utilizare şi pentru Arena Naţională. Spectacol, nenicule - televizat, cu stadionul full -, dar nu de fotbal, ci cu o ţurcă de-a noastră, mioritică şi cu prelungire politică în repriza pentru Cotroceni. La acest capitol, Ponta este deja la a treia selecţie naţională şi, după ce a driblat la Craiova şi Alba-Iulia a intrat în teren cu numărul „42” să marcheze decisiv în turneul de calificare preelectoral.

Drept e că ţurca noastră nu prea seamănă cu „football-ul” englezilor, dar nici Arena Naţională nu-i Wembley şi nici Victor Ponta nu-i vreun Tony Blair. Bine, gurile rele zic că „micul Titulcescu” de pe vremea lui Iliescu şi Năstase a început să semene cu „micul Ceauşescu” din vremea lui Kim-Jong-un! Dar hai să nu fim răutăcioşi! Ce treabă avem noi cu Kim-Jong-un? Poate să facă borş la el în Coreea de Nord, chestiunea este că, de când ne-am opărit cu ciorba românească trebuie să suflăm în iaurtul electoral. Să fim noi liniştiţi, nu coreenii, ci politicienii aştia autohtoni au smântânit oalele de prin visteria publică şi ne-au lăsat nouă doar gargara de doi lei. Poate de asta se spune că vorba multă, sărăcia omului: politicienii rămân cu vuvuzelele 4x4, iar noi cu minciunelele din patru în patru ani.

Dar să zicem ceva şi de discursul prezidenţiabilului Ponta. Păi, să te dai tu uşă de biserică, dar să te faci frate cu dracul doar, doar o să treci puntea de la Cotroceni? Asta parcă seamănă a film de groază şi nici Exorcistul nu cred că-i în stare să scoată gândurile cele rele de mărire din capul posedatului de putere. Şi apoi, degeaba te dai tu românaş verde de la 1918, nenicule, că n-ai să faci tu România mare dacă n-ai un pic, dar măcar un pic de gândire nemţească. Una din aia, care pune ordine în lucruri şi nu lasă slobod măgarul în trifoi. Că decât cu haiduci precum cei ce s-au adunat în jurul stadionului, de la baroneţii din Oltenia până la vanghelioţii de pe Dâmboviţa, mai bine lipsă.

În rest, noi să fim sănătoşi, că meciul electoral, în direct televizat, e abia la început. Răbdare şi popcorn să aveţi!

Citit 1140 ori Ultima modificare Duminică, 21 Septembrie 2014 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.