„Ba pe-a mă-tii”, în direct şi în reluare

„Ba pe-a mă-tii”, în direct şi în reluare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

*Continuă războiul între două persoane despre care ştim mai multe decât ar trebui, anume Loredana Chivu şi Renata. Ce le leagă pe cele două? Nimic mai mult decât un manelist, un Leo (care nu e Messi). Şi acum, marile iubiri ale omului în cauză şi-au dat, de parcă mai aveau de unde, toată arama pe faţă. Înjurături ca la uşa cortului, pomeniri despre curve, despre tarife şi despre silicoane, toate în direct la o oră la care până şi copiii se mai uită la televizor. Nu s-a zis nimic nou despre don’şoare, dar parcă ne dăm seama de ce merge ţara aşa de bine. Cu astfel de modele demne de urmat, nici nu are cum să fie altfel...

*A naibii treabă, preşedintelui i se măreşte salariul. Mic de fel, salariul şefului statului avea nevoie de un mic imbold, adică de o dublare. Momentan, e doar un proiect de lege, dar la cum se mişcă treburile când vine vorba de salariile demnitarilor, de la 1 ianuarie 2016 se poate să primească suma dublă. Să vezi de atunci, române, o ţară a banului bine făcut. Sau primit? 

*Au ieşit în presă şi primele perle de la bacalaureatul la limba română. Aşa cum era de aşteptat, există şi elevi, absolvenţi de liceu, care au scris ce i-a tăiat capul, de la „Ion a fost tare şmecher, că i-a tras-o Anei şi i-a luat pământul”, la „Ela era o curvă, iar Gheorghidiu un psihopat şi un prost”. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că poezia „Plumb” a devenit un roman de Rebreanu. Băi, băieţi, se întoarce Bacovia în mormânt. Şi mai scrie trei poezii macabre. Pardon, pline de simboluri. Norocul celor care dau bacul este că la matematică nu se publică perlele, că altfel am vedea numai replici care l-ar pune şi pe Einstein pe gânduri. Polinomul o fi androgin? 

* Câtă băutură consumă românii? Aici, nu întrebarea e problema, ci faptul că ea a fost pusă. Păi, ce fel de român e ăla care nu bea un pahar de vin la masă? Alţii beau direct cu halba, damigeana sau butoiul. O întrebare mai bună ar fi „câtă apă consumă românii?”. Gălăţenii, oricum, au o scuză: nu prea au de unde.

Citit 1659 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iulie 2015 14:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.