NELU VLAD şi formaţia AZUR concertează la Galaţi

NELU VLAD şi formaţia AZUR concertează la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Gălăţenii au din nou ocazia să-i vadă pe Nelu Vlad şi formaţia Azur într-un concert aniversar, plin de voie bună şi de veselie. Te poţi bucura iarăşi de piese precum "Mona", "Pe nisipul de la mare", "În staţie la Lizeanu", "S-a rupt lanţul de iubire" şi multe altele, interpretate live chiar de către celebrii lor autori. Turneul aniversar "40 de ani" va avea loc pe 19 ianuarie, de la ora 21,00, la Teatris. Preţul unui bilet este de 70 de lei.

Azur este o formaţie de muzică de petrecere din România, înfiinţată în 1984, la Brăila. Este considerată prima formaţie care a tratat maneaua lăutărească în manieră pop. Dintre formaţiile de gen, Azur a rămas una dintre preferatele publicului român, fapt confirmat de discografia foarte bogată, care însumează peste 25 de albume.

Potrivit Wikipedia, Azur s-a constituit în jurul lui Nelu Vlad, care şi-a început cariera muzicală în urma unui pariu. Tânărul se specializase iniţial în chimie, după care a fost admis în Academia de Miliţie. În urma unui scandal cauzat de o întrerupere de sarcină în familia lui (gest interzis în epocă), Nelu Vlad a fost exmatriculat în 1979 din Academie şi a avut ideea de a organiza în timp record (o săptămână) o formaţie pentru nunţi, prin care avea să-şi întreţină familia.

În 1985, formaţia Azur a fost angajată la restaurantul "Rubin" din Brăila. Repertoriul a fost în permanenţă îmbogăţit, fie prin preluări din muzica lăutărească şi din muzica de dans la modă în ţările balcanice, fie prin compoziţiile lui Nelu Vlad. Restaurantul a devenit tot mai influent, astfel încât şi formaţia a câştigat reputaţie în oraş.

Într-o seară a anului 1986, comerciantul de casete audio Costel din Corod a venit la "Rubin" pentru a înregistra o oră din programul formaţiei; fiecare dintre cei cinci membri a primit pentru aceasta un onorariu de 300 de lei. Înregistrarea respectivă avea să devină Volumul 1 al formaţiei, o casetă foarte bine vândută în toată ţara.

Citit 8841 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Ianuarie 2018 22:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.