Danube Jazz & Blues Festival, mai aproape de gălăţeni. PROGRAM. Intrarea este liberă

Danube Jazz & Blues Festival, mai aproape de gălăţeni. PROGRAM. Intrarea este liberă
În imagine, Adrian Naidin
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" aduce anul acesta muzica bună şi mai aproape de gălăţeni. Timp de două zile, oraşul va pulsa pe ritmuri de jazz şi blues, la cea de-a şasea ediţie a festivalului dunărean dedicat acestor genuri muzicale. Prin urmare, toată suflarea e aşteptată vineri şi sâmbătă, pe 6 şi 7 septembrie, să se bucure de muzică aleasă în Parcul "Rizer" la Danube Jazz & Blues Festival, întrucât, anul acesta, intrarea este liberă.

Ritmuri din îndepărtata Cuba, folclor românesc şi teme standard

În prima zi a festivalului, pe 6 septembrie, de la ora 19,30, va urca pe scenă trupa George Baicea Electric Blues Band. George Baicea şi-a perfecţionat stilul interpretativ până la un nivel de unde poate privi cu mândrie în jur. El abordează cu lejeritate curente diverse, de la blues, la jazz-rock progresiv.

În aceeaşi seară, pe scena festivalului, va cânta Cuibul, din Republica Moldova. Vom avea parte de brass exuberant, piese vii în afara încadrărilor limitative de genuri muzicale. Cuibul este cea mai longevivă formaţie din Republica Moldova și adună pe scenă muzicieni legendari din Moldova.

Ultima trupă din prima seară a festivalului vine tocmai din îndepărtata Cuba: Afro-Cuban Musa. Bucuria pe care o transpun în cântecele lor este fantastică, tocmai de aceea muzica lor este plină de energie pozitivă, foarte lirică, foarte uşor de ascultat şi înţeles. Şi mai ales de dansat. Cei de la Afro-Cuban Musa reuşesc să creeze o punte între muzica cubaneză contemporană şi cea tradţională, demonstrând că muzica acestei ţări nu a dispărut în timp.

În a doua seară a Danube Jazz & Blues Festival, îi vom asculta, tot de la ora 19,30, pe The Groovy Bastards, o trupă tânără de jazz şi funk, formată din studenţi ai secţiei de jazz a Universităţii de Muzică din București, al cărei prim single a fost "Check My Brain". Printre realizările acestora se numără premii la Festivalul de Jazz de la Sibiu, la Festivalul de Jazz de la Tg. Mureș, la Ruse Jazz Festival, dar şi concerte alături de artişti de talie internaţională, precum Marco Mendoza sau Bumblefoot.

Cea de-a cincea trupă din program este formată din Vali "Sir Blues" Răcilă şi Raul Kușak. Două nume care au strâns în timp toate aprecierile ascultătorilor. Vali Răcilă şi Raul Kușak reuşesc să creeze un fel de poveste, în care dialogul muzician-spectator este savurat de ambele părţi.

Ultima trupă, care încheie Festivalul Danube Jazz & Blues, este Adrian Naidin Band. Strălucitor în partiturile clasice, plin de forţă şi har în folclor, Adrian Naidin l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supra-numit "Paganini al violoncelului", îl numără printre cei mai talentaţi dintre ucenicii săi. Muzicianul explorează teme vechi, valoroase şi profunde, în cea mai pură cheie a jazzului european contemporan.

Citit 3922 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 02:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.