Un spectacol despre pericole în perioade tulburi

Un spectacol despre pericole în perioade tulburi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Teatrul Dramatic anunță premiera spectacolului "... în țara minunilor", o creație colectivă inspirată de personaje și evenimente reale, în regia lui Adrian Iclenzan. Produs în perioada noiembrie 2021 - februarie 2022, spectacolul are avanpremiera sâmbătă, 19 februarie, la ora 19,00, și premiera duminică, 20 februarie, la ora 19,00, în Sala Mare.

"... în țara minunilor" este un microunivers populat în exclusivitate de adepți ai diverselor teorii ale conspirației aflate în circulație. Întâlnim aici detectivi de extratereștri, combatanți ezoterici existențialiști, stranii realizatori de podcasturi din sufragerie, martori ai Apocalipsei și mulți alții.

Personaje care în viața de zi cu zi ni se par amuzante, excentrice sau de-a dreptul nebune, dar pe care nu le considerăm a fi o amenințare reală, deoarece se "diluează" în marea masă a populației, se adună "…în țara minunilor" și preschimbă tărâmul conviețuirii pașnice într-un loc gălăgios și periculos.

Spectacolul este inspirat de perioada tulbure pe care o traversăm, iar textul a fost generat de actori și de restul echipei de creație, după o documentare riguroasă în lumea marginală de pe internet, de unde au fost alese și personajele.

"Nu are nicio legătură cu pandemia, cu criza sanitară, cu vaccinul, dar într-un anume fel e inspirat de starea lucrurilor. În perioade de criză și de panică, nu suntem lucizi, acceptăm în viața noastră tot felul de lucruri pe care în alte contexte nu le-am accepta sau, poate, am râde de ele. Lucruri care înainte erau inofensive, în momente de genul acesta parcă devin periculoase. Cel puțin așa le simt eu. Și dacă ne putem gândi la o intersecție dintre un spectacol de revistă, un show de comedie și lucruri periculoase, cam pe acolo cred că ar fi spectacolul", declara regizorul Adrian Iclenzan, aflat la al treilea proiect la Galați.

Spectacolul "... în țara minunilor" are o distribuție generoasă, din care fac parte 15 actori și un toboșar. Le dau viață bizarelor personaje actorii Vlad Ajder, Elena Anghel, Ciprian Brașoveanu, Petronela Buda, Flavia Călin, Ana Maria Ciucanu, Răzvan Clopoțel, Ștefan Forir, Svetlana Friptu, Cristian Gheorghe, Elena Ghinea, Radu Horghidan, Oana Mogoș, Ionuț Moldoveanu și Florin Toma, cu suportul sonor al percuționistului Marin Șchiopu.

Echipa spectacolului este completată de Mihai Păcurar (scenografie și video-design), Adrian Matei (sound-design și inginerie audio-video) și Miruna Croitoru (costume).

Spectacolul este produs în cadrul "Proiect 9. Teatru Românesc Contemporan" și marchează deschiderea oficială a acestuia. "Proiect 9. Teatru Românesc Contemporan" este un program artistic inițiat de Teatrul Dramatic, cu participarea regizorilor Leta Popescu, Cristian Ban și Adrian Iclenzan. Alături de ei, teatrul din Galați va produce până în 2024 nouă spectacole care vor avea la bază exclusiv texte românești de teatru și creații colective. "Ne dorim ca acest proiect să deschidă perspectiva unei altfel de întâlniri între teatru și public, mult mai directă, mai puțin pretențioasă, dar mai personală", declară Florin Toma, directorul general al Teatrului Dramatic "Fani Tardini".

Citit 2590 ori Ultima modificare Duminică, 20 Februarie 2022 12:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.