Colecţie de bonsai, vedetă la "Expo-Flora, flori la malul Dunării"

Colecţie de bonsai, vedetă la "Expo-Flora, flori la malul Dunării"
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Vineri, 10 iunie, la Grădina Japoneză din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, se va deschide pentru public cea de-a XXV-a ediţie a expoziției temporare „Expo-Flora, flori la malul Dunării”, manifestare care, în acest an, are ca tematică fascinanta lume a bonsailor. Timp de trei zile, publicul va putea admira aproape 40 de exemplare de bonsai din colecția Grădinii Botanice Galați, în cadrul natural de la Grădina Japoneză.

Dintre exemplarele de bonsai, care vor fi expuse la Grădina Japoneză, cel mai tânăr are vârsta de şapte ani (Chamecyparis obtusa nana - Chiparos pitic) iar cel mai bătrân are 55 ani (Ficus microcarpa gingseng - Ginseng).    

Bonsaiul reprezintă o formă de artă horticulturală a miniaturizării plantelor, inițiată și dezvoltată de-a lungul a 2000 de ani. În vechime, arta bonsailor era rezervată câtorva privilegiați din Japonia și China. Bonsai este numele dat oricărei plante care este cultivată în ghiveci și care este menținută la o dimensiune mai mică sau chiar mult mai mică decât cea normală. Termenul de bonsai este derivat din bon-sai: “bon”, fiind cuvântul japonez pentru “tavă“, în timp ce “sai“ se traduce prin “plantare”. Japonezii au rafinat atât de mult tehnica bonsaiului, încât acum sunt capabili să creeze peisaje întregi în miniatură, până la cel mai mic detaliu. Bonsaiul perfect este cel care, atunci când e privit, seamănă incredibil de mult cu arbustul așa cum arată el în realitate, în habitatul său natural.

Expoziția temporară „Expo-Flora, flori la malul Dunării” – ediția XXV va rămâne deschisă la Grădina Japoneză de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe 12 iunie 2022.

Citit 3653 ori Ultima modificare Joi, 09 Iunie 2022 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.