Premieră la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”. „Mioriţa”, o poveste de viaţă actuală

Premieră la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”. „Mioriţa”, o poveste de viaţă actuală
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” iese la rampă cu cea mai nouă producţie a sa, "Mioriţa", inspirată din cunoscuta baladă populară. Spectacolul în regia Cristian Ban, cu o scenografie de Andreea Săndulescu şi dramaturgia semnată de Radu Horghidan, va avea premiera pe 13 și 14 mai 2023, la ora 19,00. 

Produs în perioada martie - mai 2023, "Mioriţa" spune, într-o altă cheie, o poveste de viață, posibilă și în ziua de astăzi. Desprinsă din existența pastorală, tema centrală se păstrează în spectacol și, în pofida dramei, spectatorii au parte de momente care le vor aduce zâmbete, create cu măiestrie de cei opt actori din distribuția aleasă de regizorul Cristian Ban.

„«Miorița» este un spectacol solar, despre natura umană, care metaforic provoacă spectatorul și în care încercăm să punem forța baladei, fără să dăm verdicte. E despre confruntarea noastră, a celor de azi, cu temele baladei care încă creează tensiuni în societatea noastră. Cred că este un spectacol care prezintă, cel puțin la nivel de imagine, ceva foarte departe de noi, ceva ce nu prea vedem sau vedem undeva în drum spre mare, un deal și niște oițe și plecăm mai departe. Textul spectacolului este scris pornind de la baladă, este rezultatul improvizațiilor actorilor care au contribuit într-o mare măsură la construirea spectacolului. «Miorița» nu e o comedie, dar pot să asigur publicul că este un spectacol la care se va râde și acolo unde a fost loc să creăm situații comice, cu bun-simț, nu m-am ferit de asta. Am râs foarte mult la repetiții. În spectacol sunt trei oițe foarte simpatice, interpretate de trei actrițe foarte bune și cui îi place comedia poate să vină măcar pentru oițe. Echipa artistică este una minunată, foarte dedicată, iar energia lor este ca un espresso scurt! Pentru mine este o mare plăcere să lucrez din nou cu o parte din actorii cu care am mai lucrat, iar de data aceasta bucuria este dublată de faptul că în echipa acestui spectacol au intrat și actori foarte tineri și studenți, iar energia lor a fost un punct forte al acestui proiect”, declară regizorul Cristian Ban.

În distribuție: actorii Nică Bargan (student la master, Facultatea de Arte, clasa conf. univ. dr. Radu Horghidan), Elena Emandi (studentă anul III, Facultatea de Arte, clasa conf. univ. dr. Radu Horghidan), Radu Horghidan, Oana Mogoș, Vlad Ajder, Elena Anghel, Mihaela Grosu (studentă anul III, Facultatea de Arte, clasa conf. univ. dr. Radu Horghidan), Mihai Păun (actor angajat al teatrului și masterand, anul II, Facultatea de Arte, clasa conf. univ. dr. Radu Horghidan).

Citit 1523 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Mai 2023 11:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.