Trupe naţionale şi internaţionale, la FESTIVALUL de teatru independent
Foto: Social Act Theatre Galaţi

Trupe naţionale şi internaţionale, la FESTIVALUL de teatru independent
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

„Social Act Theatre”, prima trupă profesionistă de teatru independent din Galaţi, împreună cu Teatrul Muzical „N. Leonard” şi Primăria Galaţi, organizează, în perioada 5-11 septembrie, cea de-a doua ediţie a Festivalului de Teatru Independent “Butterfly Effect ITF”. În cadrul acestuia, câteva trupe naţionale şi internaţionale vor susţine 17 spectacole.

Organizatorii anunţă că participanţii la aceste spectacole vor susţine, implicit, şi proiectul „Generaţii”, implementat de patru centre de zi din Galaţi: „Sfântul Spiridon”, „Centrul la Vale” al Fundaţiei „Cuvântul Întrupat”, Centrul de Zi de la Nicoreşti şi Centrul de Zi „Sfântul Vasile”.

Ce piese vor vedea spectatorii

Luni, 5 septembrie, de la ora 18,00, pe scena Teatrului Muzical „Nae Leonard” va urca Studio Act din Oradea. Actorii vor prezenta spectacolul „Reason to be pretty” de Neil Labute. Regia este realizată de Radu Andrei Horghidan. În aceeaşi zi, la ora 20,30, în Sala Studio a Teatrul Dramatic, actorii de la Centrul de Teatru Educaţional „Replika” din Bucureşti vor juca „Amintiri din epoca de şcoală”, de Mihaela Michailov, regizat de Radu Apostol. Seara spectacolelor se va încheia la Teatris, la ora 22.30, cu un concert susţinut de Trio Zamfirescu şi Adrian Nour.

Marţi, 6 septembrie, actorii de la Bucureşti vor prezenta, începând cu ora 18,00, la Teatrul Muzical, spectacolul „Ce-am fi dac-am şti - Feerie politică protestatară”. Coordonatorii proiectului sunt Ionuţ Sociu şi David Schartz. De la ora 20,00, în Sala Studio de la Teatrul Dramatic, publicul va viziona un spectacol în limba maghiară, susţinut de actori din Cluj,  după cartea „In the realm of hungry ghosts”. La ora 22,30, festivalul se va muta în Teatris, unde se va juca piesa „BOX FM”, de Radu Iacoban.

Miercuri, 7 septembrie, de la ora 18,00, la Teatrul Muzical se va juca „În viitorul apropiat”, de Petro Ionescu, în regia lui Cristian Ban. Totodată, la ora 20,00, în Sala Studio de la Teatrul Dramatic, actorii de la Asociaţia „Arte Dell Anima” din Bucureşti vor prezenta spectacolul „Copii Răi”. În cele din urmă, „Replika” din Bucureşti va juca, începând cu ora 21,30, „Voi n-aţi văzut nimic”, în Ethos Cafe&Dolce.

Joi, 8 septembrie, la ora 18,00, în Ethos, actorii din Cluj vor juca „Istoria subiectivă a fragilităţii”, de Ana Cucu Popescu, în regia Oliviei Grecea. Mai târziu, la ora 20,00, gălăţenii sunt aşteptaţi în sala Studio a Teatrului Dramatic, unde trupa din Sf. Gheorghe va juca un spectacol în limba maghiară. Ultimul spectacol din această zi va fi jucat de Electric Theatre, la ora 22,00, în Teatris.

Următoarea zi, vineri, 9 septembrie, „Replika&Arena” de la Bucureşti va urca pe scena Teatrului Muzical la ora 18,00, urmând ca de la ora 19,30, o trupă din Belgrad să prezinte un spectacol în limba sârbă, în Sala Studio a Teatrului Dramatic. Pe lângă acest spectacol, se va juca, la ora 21,30, în Ethos, piesa „Nu cred că o să-mi treacă vreodată”, în interpretarea trupei din Cluj. Tot vineri, la ora 23,00, publicul este aşteptat în Teatris, pentru a viziona piesa „Variaţiuni şi invenţiuni”, în regia Ancuţei Petre şi a lui Emilian Marnea.

Sâmbătă, 10 septembrie, se va juca un singur spectacol. Este vorba despre „Maro”, pus în scenă de Teatrul „Yorik” din Tg. Mureş. Actorii îl vor juca la ora 18,00, la Teatrul Muzical.

Festivalul se va încheia duminică, 11 septembrie. La ora 18,00, Teatrul „Act” din Bucureşti va juca „Omul pernă”. Festivitatea de premiere va avea loc în Teatris, la ora 21,00, unde "Xperience&Cristiva Vasopol" vor susţine un concert.

Preţul biletului la un spectacol este de 21,6 lei. Preţul este redus pentru elevi, studenţi pensionari şi grupuri, la 10,8 lei. Abonamentul la toate spectacolele costă 194,4 lei. Biletele se vor pune în vânzare la casieriile Teatrului Muzical şi Teatrului Dramatic, la Teatris şi Ethos.

Citit 4209 ori Ultima modificare Luni, 22 August 2016 20:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.