Află PROGRAMUL Festivalului Internaţional ”Leonard” și PREȚUL BILETELOR

Află PROGRAMUL Festivalului Internaţional ”Leonard” și PREȚUL BILETELOR
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

O sărbătoare muzicală care ţine şase săptămâni, cu opere, concerte extraordinare, balet şi revistă * Între 27 şi 29 octombrie, Danubuian Jazz and Blues Festival


Aşa cum se ştie deja, actuala ediţie a Festivalului Internaţional "Leonard", care va debuta duminică, 23 octombrie, este una jubiliară, care marchează 60 de ani de scenă lirică la Galaţi. Sărbătoarea muzicală va ţine şase săptămâni, până pe 4 decembrie, când a fost programat un concert aniversar, întrucât pe 5 decembrie 1956 se semna "certificatul de naştere" a Teatrului Muzical "N. Leonard".

Directorul teatrului Teodor Niţă ne-a declarat că, fiind o ediţie aniversară, a încercat să invite muzicieni care au dus faima Galaţiului în lume şi în ţară: Gabriel Croitoru, Liviu Câşleanu, Bujor Prelipcean, Dan Prelipcean, Constantin Stanciu, Victor Dumănescu şi Răzvan Săraru.

Danubian Jazz and Blues Festival, la a treia ediţie

După premiera mondială "Regele Cerb", de pe 23 octombrie, în perioada 27-29 octombrie a fost programată cea de-a treia ediţie a Festivalului Jazz şi Blues la Dunăre, aşteptată cu nerăbdare de toţi iubitorii genului, care nu au în Galaţi acces la alte astfel de concerte.

În prima zi, joi, 27 octombrie, începând cu ora 19,00, îi veţi putea asculta pe Mihai Neniţă Free Experience, A. G. Weinberger - cel mai bun chitarist de blues din România, aflat pentru a patra oară la Galaţi, şi Butterfly Effect din Ungaria.

Vineri, 28 octombrie, vor urca pe scena Muzicalului Geta Burlacu Band (Moldova), Storytellers şi Swing Shouters (Franţa), band care a încheiat ediţia de anul trecut a festivalului cu o sală ridicată în picioare, aplaudând, fredonând şi dansând.

Ultima seară, sâmbătă, 29 octombrie, îi va aduce în faţa iubitorilor de muzică blues şi jazz pe Koszica and The Hot Shots, Rareş Totu şi Dean Bowman (SUA), Bulgara (Bulgaria).

Preţul biletelor este de 32,4 lei întreg şi 21,6 lei cu reducere.

Opere celebre, concerte cu gălăţeni de elită

Duminică, 30 octombrie, începând cu ora 19,00, Festivalul "Leonard" va continua cu opereta "Vânzătorul de păsări", de Karl Zeller, în regia lui Cristian Mihăilescu, sub bagheta dirijorală a lui Mircea Holiartoc.

Sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 19,00, a fost programat un recital extraordinar cu violonistul gălăţean de renume mondial Gabriel Croitoru şi pianistul nu mai puţin celebru, Horia Mihail. Din program: Claude Debussy - Sonata pentru vioară şi pian; Serghei Prokofiev - Sonata a-II-a, în la minor; Ernest Chausson - Poem; Maurice Ravel - Tzigane; Camille Saint Saens şi EugèneYsaye - Studiu în formă de vals.

Duminică, 6 noiembrie, de la ora 19,00, sunteţi invitaţi la "Aida", de Giuseppe Verdi, montare grandioasă, realizată de regizorul italian Francesco Bellotto. Spectacolul a fost realizat prin intermediul unui proiect european ce a purtat colectivul teatrului într-un turneu maraton de o lună de zile în Olanda, încununat de un succes răsunător.

Sâmbătă, 12 noiembrie, începând cu ora 19,00, ne va încânta un alt gălăţean cu succes internaţional - violonistul Liviu Câşleanu, care va susţine un concert extraordinar alături de pianista Verona Maier. Veţi putea asculta W.A.Mozart - Sonata in Sol Major; Ludwig van Beethoven - Sonata  Primăverii; César Franck - Sonata în la major pentru vioară şi pian.

Duminică, 13 noiembrie, de la ora 19,00, veţi putea vedea "Tosca" de Giacomo Puccini, în regia lui Paolo Bosisi, la pupitrul dirijoral fiind Alexandru Samoilă de la Teatrul Academic de Operă şi Balet din Odesa (Ucraina).

Sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 19,00, a fost programată o reîntâlnire cu Cvartetul "Voces", alcătuit din patru muzicieni de primă mână, dintre care trei sunt gălăţeni: Bujor Prelipcean, vioara I, Vlad Hrubaru, vioara a II-a, Constantin Stanciu, violă, Dan Prelipcean, violoncel.

Duminică, 20 noiembrie, de la ora 19,00, va răsuna din nou Verdi în Festivalul "Leonard", de data aceasta "Nabucco", în regia Eleonorei Constantinova. În spectacol vor evolua doi gălăţeni, Victor Dumănescu - dirijor şi tenorul Răzvan Săraru.

Joi, 24 noiembrie, de la ora 16,00 va fi seară de balet - "Bolero", pe muzică de Maurice Ravel. Vor evolua pe scenă 12 balerini ai Companiei "Les ballets de France", fondată în 2013.

Duminică, 27 noiembrie, de la ora 19,00, va avea loc un spectacol de mare clasă - "Lucia de Lamermoor", în care solista va fi interpretată de soprana Elena Moşuc, cea care, după ce a jucat în montările omonime de la Scala şi Barcelona, a fost declarată cea mai bună interpretă a rolului.

Joi, 1 decembrie, de la ora 19,00, fiind Ziua Naţională a României, a fost programat spectacolul "Luceafărul", cu muzica unui compozitor român - Nicolae Bretan, după concepţia regizorală a maestrului Emil Pinghireac. Spectacolul se va desfăşura în aer liber, în curtea Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine.

Sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 19,00, ne vom veseli la un spectacol de revistă - "Cabaret", în regia lui Bogdan Drăgulescu, sub conducerea muzicală a lui Nicolae Mantu.

Duminică, 4 decembrie, de la ora 19,00, se va desfăşura Concertul aniversar - un moment festiv la care au fost invitaţi foştii directori ai teatrului şi artiştii care au lucrat pe scena lirică gălăţeană.

Deschidere de festival cu PREMIERĂ MONDIALĂ la Teatrul Muzical "N. Leonard" din Galați - CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 6910 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2016 14:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.