Tipuri de semințe de lucernă preferate de agricultori pentru culturi bogate

Tipuri de semințe de lucernă preferate de agricultori pentru culturi bogate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lucerna este una dintre culturile care se regăsesc atât în câmpurile agronomilor cu experiență, cât și ale țăranilor, fiind preferată datorită rezultatelor bune obținute. Aceasta este o plantă care generează producții mari, ceea ce înseamnă, implicit, și creșterea profitului înregistrat. Un alt motiv pentru care lucerna este nelipsită din culturi este faptul că este ușor de întreținut și prezintă o perioadă lungă de exploatare.

În cazul în care dorești să treci la nivelul următor și să înființezi culturi ca un profesionist, atunci trebuie să ai în vedere folosirea unor seminte lucerna care să-ți asigure un nivel de producție ridicat, digestibilitate bună, dar și un nivel mare de rezistență a culturii la frig, secetă și boli.

Semințe de lucernă pentru culturi bogate

Dacă îți dorești să obții culturi de lucernă sănătoase, cu un număr ridicat de cosiri și care să se preteze atât pentru a fi păstrate ca materie uscată, cât și pentru deshidratat, atunci urmează alegerile agricultorilor cu experiență. Iată tipurile de lucernă preferate de aceștia, care pot fi cultivate în orice zonă din țară:

  • Gea – aceste semințe de lucernă oferă un bun raport frunză / tulpină și produc furaje de înaltă calitate, cu un conținut mare de proteine. Perioada scurtă de regenerare a plantelor determină un număr mare de cosiri anuale. Acest soi se pretează atât pentru cosit, cât și pentru deshidratare. Prezintă o toleranță ridicată la îngheț și secetă, dar și o rezistență crescută la boli;
  • Pomposa – acest tip de lucernă are o serie de avantaje, precum un nivel de rezistență ridicat pe timpul iernii, dar și la uzură. Lucerna Pomposa poate fi prezentată ca un tip de plantă cu rădăcini puternice, cu port erect și rezistență ridicată la cădere. Totodată, trebuie să știi că acest tip de semințe oferă un randament ridicat culturii (4 cosiri / an; potențial de producție de 16 – 17 tone / hectar, materie uscată);
  • Emiliana – este un soi ce se pretează a fi cultivat în perioada martie – aprilie sau august – septembrie. Se tunde la începutul stadiului de înflorire. Nu este tratat cu Nitragin și oferă o producție ridicată, cu un raport extrem de bun frunză / tulpină;
  • Giulia – aceste semințe de lucernă se pot semăna atât primăvara timpuriu, cât și toamna. De asemenea, se pot cultiva în cultură pură, dar și în amestec cu alte plante furajere. Sămânța este tratată și deține o peliculă de îngrășământ care ajută la pornirea în vegetație mult mai rapid. Totodată, prezintă rezistență ridicată la frig, secetă și boli. Planta are conținut mare de proteină și grad mare de digestibilitate. Are potențial de producție ridicat.

Indiferent de numărul de hectare pe care dorești să le cultivi cu lucernă, trebuie să mai iei în considerare câteva mici detalii. Mici, dar vitale! Alege un furnizor de semințe lucernă serios, precum PlantMaster.ro, care să-ți ofere produse de calitate. Apoi, citește și urmează cu precizie instrucțiunile producătorului înscrise pe ambalaj.

De asemenea, respectă perioadele de însămânțare indicate, dar și toate indicațiile referitoare la modalitatea de întreținere și fertilizare a culturii tale de lucernă. Succesul stă în detalii! Acordă-le importanța pe care o au și cu siguranță te vei bucura de rezultate pe măsura efortului depus.

(P)

Citit 481 ori Ultima modificare Luni, 13 Februarie 2023 14:54