Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

O persoană poate beneficia de servicii medicale gratuite în sistemul sanitar de stat doar dacă îşi plăteşte contribuţia la Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, sau dacă este coasigurat. Oricine poate însă verifica dacă este sau nu asigurat, prin accesarea unui serviciu pus la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Este nevoie doar de o conexiune la internet, de cunoştinţe minime de navigare pe internet şi de cunoaşterea CNP-ului.

Pe pagina de internet a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, http://www.cnas.ro/casgl/, în partea dreaptă, la rubrica "Servicii", apăsaţi secţiunea "Verificare asigurat". În caseta care se deschide introduceţi codul numeric personal şi numărul de verificare scris cu verde mai jos. Apoi apăsaţi butonul "caută" şi sistemul vă va spune dacă sunteţi asigurat, de cât timp şi dacă aveţi card de sănătate emis.

Gălăţenii care nu sunt asiguraţi în sistemul public de sănătate pot beneficia de servicii medicale gratuite doar în caz de urgenţă medicală sau atunci când boala de care suferă este inclusă într-un program naţional de sănătate, cum este cel de diabet sau pentru accidentul vascular cerebral.

Citit 3944 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 01:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.