Trei actori „made in Galaţi”, în juriu unui festival de teatru pentru adolescenți, în București

Trei actori „made in Galaţi”, în juriu unui festival de teatru pentru adolescenți, în București
Afișul evenimentului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Două zile - sâmbătă, 9 decembrie, şi duminică, 10 decembrie - trei glorii artistice ale oraşului nostru vor lucra în cadrul aceluiaşi juriu de festival de teatru din Capitală, dedicat tinerilor, viitori actori de talent! Gălăţeni prin baştină (şi nu şi-au uitat rădăcinile!), iubiţii actori Victoria Dicu, Cristi Iacob şi Adrian Nour, alături de alţi doi actori apreciaţi de asemenea la nivel naţional, Monica Davidescu şi Tania Popa, vor juriza acum Festivalul de Teatru al Adolescenţilor - Victoria Art, care se va desfăşura la Teatrul Metropolis, sala Gloria.

Spre încântarea şi a publicului, elevii va trebui să-şi demonstreze talentul actoricesc, jucând nu în piese de teatru obişnuite, ci în unele de complexitate - inclusiv cu momente muzicale şi coregrafie!

Evenimentul, cu intrarea liberă,  este organizat de Asociaţia Victoria Art, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti prin Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive-PROEDUS.

Profităm de acest eveniment ca să mai amintim succint gălăţenilor cine sunt actorii născuţi şi crescuţi aici pe care, din nefericire pentru noi, nu-i putem vedea decât rar şi la Galaţi.

Victoria Dicu, apreciată actriţă a Teatrului Naţional,  este fondatoare şi profesoară a Victoria art, şcoală care oferă, pe lângă cursuri de arta actorului, cursuri de film, de cinematografie, de dans şi de dans în teatru, de canto şi chitară.

Foarte cunoscutul actor Cristi Iacob, de la Teatrul Mic, câştiga Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal la Festivalul Naţional de Comedie Galaţi, în 2015. Are şi o filmografie absolut impresionantă! El prelua anul trecut direcţia Teatrului Mic şi a Teatrului Foarte Mic.

Adrian Nour - actor şi „dancer” la Teatrul Naţional Bucureşti, artist care a jucat şi la Teatrul Naţional de Operetă şi la alte teatre bucureştene şi a fost membru al companiilor Dan Puric şi Gigi Căciuleanu a absolvit Tratrul la Universitatea „Dunărea de Jos”.

Echipa îşi dă acum mâna la formarea altor generaţii de actori formidabili, într-o ţară în care această artă a fost mereu „înveşmântată” în talent!

Citit 2026 ori Ultima modificare Vineri, 08 Decembrie 2017 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.