Bal de final de an la Teatrul Muzical din Galați

Bal de final de an la Teatrul Muzical din Galați
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Teatrul Muzical "N. Leonard" se va transforma într-o sală de bal pe 29 decembrie, începând de la ora 19,00. Teatrul Muzical "N. Leonard" a pregătit un spectacol de gală, ce-i va reuni sub bagheta inegalabilului maestru Cristian Sandu, de la Opera Naţională Română din Cluj Napoca, pe soliştii Nicoleta Maier, Adelina Diaconu, Mihaela Alexa, Florin Bobei, Adrian Mărginean şi Valentin Vasopol, orchestra, corul şi baletul instituţiei, în pagini muzicale binecunoscute din opere şi operete. Nu vor lipsi, de asemenea, momentele vieneze semnate de marea familie de compozitori Strauss. Scena, împodobită special pentru această ocazie, va găzdui evoluţia artiştilor care vor interpreta lucrări celebre dedicate sărbătorilor de iarnă, precum "Christmas Festival" şi "Sleigh Ride", de compozitorul american Leroy Anderson, sau celebrul vals din filmul “Gingaşa şi tandra mea fiară”, scris de compozitorul Eugen Doga, care a fost recunoscut de UNESCO drept a patra capodoperă muzicală a secolului al XX-lea. Nu lipsesc nici arii şi duete din opere şi operete, canţonete şi colinde din repertoriul internaţional.

La pauză, spectatorii vor fi invitaţi să socializeze şi să savureze un pahar de şampanie în foaierul teatrului, în atmosfera caldă,  în armoniile discrete ale pianului, creată de maestrul Nicolae Mantu, compozitor şi dirijor al Revistei gălăţene.

Cine este Cristian Sandu

Format sub îndrumarea unor iluştri maeştri ai baghetei precum Victor Dumănescu, Petre Sbârcea şi Leonid Korchmar (Sankt Petersburg), dirijorul Cristian Sandu îmbină în egală măsură repertoriul de operă cu cel sacru sau simfonic. Este unul dintre cei mai talentaţi artişti ai generaţiei sale, lucru confirmat de faptul că a  fost invitat să fie dirijor al Operei din Cluj încă din anii studenţiei. Este oaspete permanent al tuturor Operelor şi Filarmonicilor din România, dar şi al unor importante instituţii din străinătate: Orchestra Naţională a Ucrainei, Orchestra Radio din Kiev, Orchestra "Bruno Maderna" din Forli, "Mediterranea Chamber Orchestra" din Palermo, ş.a. Invitat în numeroase festivaluri, simpozioane şi jurii internaţionale, Cristian Sandu conduce în prezent cursul de Orchestră şi Clasa de Operă a Academiei de Muzică "Gh. Dima" din Cluj.

"Vă aşteptăm să păşiţi pe covorul roşu în ţinute de seară, la un eveniment elegant, o seară în care învăţăm să ne preţuim şi să ne simţim speciali", spune directorul Teatrului Muzical "N. Leonard", Teodor Niţă,  precizând că este momentul din an când spectatorii sunt invitaţi să facă parte din feeria unui spectacol.

Biletul costă 54 de lei de persoană.

Citit 2028 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Decembrie 2017 20:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.