Prima expoziţie personală a pictorului Valeriu Şuşnea

Prima expoziţie personală a pictorului Valeriu Şuşnea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Născut în judeţul Galaţi, la Bereşti, absolvent al Liceului  de Artă „D. Cuclin” – artistul plastic Valeriu Şuşnea (foto - stabilit în Buzău) şi-a vernisat, ieri, la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi, o expoziţie de pictură şi grafică.

Deşi a expus în numeroase locuri din ţară şi peste hotare şi a avut  o expoziţie personală la Tecuci, în 2004, este pentru prima dată când expune la Galaţi, la invitaţia plasticianului Alexandru Pamfil.

Organizatorul expoziţiei a ţinut să-l prezinte pe Valeriu Şuşnea: „ Lucrează foarte mult, chiar şi acum expune un număr impresionant de lucrări, aproape 100. 

Este produsul Liceului de Artă de la noi. Pe lângă pictură şi grafică, Valeriu Şuşnea are lucrări monumentale, a participat la restaurări ale monumentelor culturale Mănăstirile Cozia şi Voroneţ, a ilustrat cărţi şi a realizat scenografia şi costumele unor spectacole de teatru.

A primit numeroase premii şi distincţii şi a fost invitat să participe cu expoziţii de grup sau personale atât în ţară, cât şi peste hotare, în Danemarca, Franţa, Belgia şi Italia”.

Deşi este plecat de ani buni din Galaţi, Valeriu Şuşnea a declara că se consideră produsul şcolii de aici: „Şcola de artă din Galaţi este una foarte bună. Se împlinesc 30 de ani de când am terminat liceul. Am avut norocul de a fi coleg cu nişte artişti minunaţi, David Sava şi Gheorghe Miron.

Apoi trebuie să aduc un omagiu şcolii şi profesorilor de atunci, regretaţilor Mihai Dăscălescu, Constantin Dimofte, Elena Iacob, dar şi profesorilor care mai trăiesc, Nicolae Spirescu şi Vasile Neagu - care mi-a şi făcut bucuria de a fi prezent la vernisaj, aproape de prietenii mei”.

Directorul Muzeului de Artă Vizuală, Dan Basarab Nanu, i-a mulţumit organizatorului expoziţiei şi a prezentat un nou proiect al instituţiei pe care o conduce: „Muzeul nostru a început o colaborare cu editura «Humanitas.» Ca urmare, la fiecare vernisaj, veţi putea găsi în incinta muzeului un stand de carte”.

Expoziţia lui Valeriu Şuşnea va sta deschisă până pe data de 2 noiembrie.

Citit 1140 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.