Vineri, la Muzeul de Artă, doi regizori cehi îşi vor prezenta creaţia

Vineri, la Muzeul de Artă, doi regizori cehi îşi vor prezenta creaţia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Festivalul itinerant de scurt metraj KineDok powered by One World Romania, ajuns deja la cea de a patra ediţie,  revine şi anul acesta, începând cu proiecţia de vineri 23 martie, ora 18,00, bineînţeles, tot la Muzeul de Artă Vizuală, urmând ca în joile  următoare să ne fie oferite alte 15 „din cele mai interesante documentare din Europa Centrală şi de Est”. Alte două sezoane de film documentar vor urma în lunile mai şi iunie, respectiv septembrie –  noiembrie.

Vineri seară, vom putea vedea filmul din 2017 „Nimic nu va mai fi ca înainte” („Nothing Like Before”), în prezenţa regizorilor acestei producţii, Lukáš Kokeš şi Klára Tasovská. Este povestea a patru adolescenţi care  învaţă în aceeaşi şcoală dintr-un orăşel de graniţă. „Viaţa îi forţează să devină adulţi, aruncându-i în necunoscut chiar atunci când ar trebui să-şi încheie studiile (…). Camera ne apropie de ei, la o distanţă neverosimil de mică; îi însoţeşte în momentele lor cele mai intime, tulburi şi răscolitoare.”

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, proiectând, concomitent, documentare din ultimii ani, în cinecluburi şi spaţii neconvenţionale din sute de localităţi din cele şapte ţări partenere în proiect: Cehia, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria și România, unde este coordonat de către Asociaţia One World România.

Citit 883 ori Ultima modificare Marți, 20 Martie 2018 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.