Festivalul naţional studenţesc de teatru

Festivalul naţional studenţesc de teatru
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vineri, 27 aprilie, la Casa de Cultură a Studenţilor, la ora 15,00, va bate gongul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Naţional Studenţesc de Teatru Contemporan “ActFest”, competiţie la nivel naţional, la care participă trupele de teatru afiliate Caselor  de Cultură Studenţeşti din ţară: anul acesta, din oraşele Bucureşti, Iaşi, Braşov, Ploieşti şi Galaţi. Festivalul este  organizat de Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) Galaţi, cu finanţarea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Iată şi programul: 27 aprilie, ora 15,00, trupa “Bacteria H” a C.C.S. Braşov, cu spectacol “Ultimul tren”, de Dana Mândru. De la 15,40, monolog: “FUCK YOU, EU.RO.PA!” de  Nicoleta Esinencu, din piesa jucată în 2005 şi pe scena Dramaticului gălăţean. Interpretează Vera Nacu, de la Teatrul studenţesc „Ludic” – CCS Iaşi; anul trecut, interpreta cucerea Marele Premiu, care a purtat atunci numele regretatului regizor Aurel Luca, directorul Teatrului „Ludic”, dispărut chiar înaintea festivalului. De la 16,00, spectacolul „Firfirică” , de Stroe şi Vasilache, cu trupa:  “Moft” - C.C.S. Ploieşti.  De la 17,40, acum la  „Casa Veche” (lângă Casa de Cultură a Studenţilor), sceneta „Trafic”, după A.P. Cehov, adaptare de Eduard Haris, cu trupa „Podul”- C.C.S. Bucureşti. La  18,15 - spectacol „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian – cu Clasa de actorie, anul III – prof. Toma Florin, Facultatea de Arte, Galaţi.

Sâmbătă, 28 aprilie, de la 16,00, sceneta „Dresoarea de fantome”, de Ion Băieşu, cu „Ludic” – Iaşi.  16,40: sceneta „Mama e numai una!”, după Nicoleta Ionescu, cu „Bacteria H”- Braşov. De la 17,30, monologurile: „Cuplete din Constantin Tănase”, după Constantin Tănase, „Călătorie”, de Catană Marimar şi „25”, de George Lucian Ciobanu. De la 18,50, spectacolul „Delir în doi, în trei, în câţi vrei...”, după Eugene Ionesco, cu Teatrul studenţesc „Ludic”- Iaşi (la „Casa Veche”).  19,45: „Kathie şi Hipopotamul”, după Mario Vargas Llosa, în regia Dianei Tănase – spectacol  înafara concursului. La 21,30 se va desfăşura Gala de premiere.

Citit 1998 ori Ultima modificare Duminică, 22 Aprilie 2018 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.