FESTIVALUL GULLIVER continuă | Două spectacole "Ţăndărică" şi o trupă din Grecia

FESTIVALUL GULLIVER continuă | Două spectacole "Ţăndărică" şi o trupă din Grecia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea de-a XXVI-a ediţie a Festivalul Internaţional de Animaţie "Gulliver", cu desfăşurare între 14 şi 19 mai, continuă astăzi cu oferte artistice şi de distracţie tentante, ale unor trupe din ţară şi din străinătate.

Astfel, de la ora 10,00, în Sala Mare a Teatrului Dramatic "Fani Tardini", putem vedea piesa "Fata babei şi fata moşneagului", "o lectură modernă a basmului clasicei poveşti a lui Creangă" (70 de minute, pentru copii de peste trei ani), cu trupa vestitului Teatrului de Animaţie "Ţăndărică" din Bucureşti. Regia îi aparţine lui Daniel Stanciu, apreciat la noi pentru montările de la Teatrul "Gulliver".

De la ora 11,30, în Sala Studio a teatrului, va avea loc spectacolul "Pe firul muzicii" - "un concert amuzant de muzică universală", cu marionete (55 de minute, pentru toate vârstele), cu trupa Companiei de Teatru "Antamapantahou", din Grecia.

De la ora 13,00, în Sala Mare, copiii vor putea urmări îndrăgitul basm "Petrică şi lupul", după Serghei Prokofiev şi pe muzica marelui compozitor rus, spectacol de umbre, în versuri  (50 de minute, pentru vârste de la trei ani în sus), în interpretarea celor de la Teatrul Municipal din Baia Mare.

Spectacol pentru tineri şi adulţi

De la ora 18,00, în Sala Studio, se va desfăşura spectacolul "Migraaaanţi" (60 de minute, pentru publicul de peste 16 ani), cu trupa Teatrului de Animaţie "Ţăndărică" din Bucureşti.

Spectacol pentru întreaga familie

De la ora 19,30, în Sala Mare, este programat spectacolul "Apa vie" (1 oră şi 30 de minute, fără pauză), al unei instituţii prestigioase - Teatrul Mic din Bucureşti.

Activităţi în aer liber, cu intrare gratuită

În Grădina Publică, între orele 18,00 şi 20,00, va avea loc un spectacol cu întrăgitul basm "Rapunzel", de Fraţii Grimm, jucat de Compania "CEAS" din Ploieşti.

De altfel, în fiecare seară, copiii şi părinţii vor avea parte în Grădina Publică de surprize, precum: jonglerii, ateliere de creaţie handmade, lupta copiilor cu spada, mânuirea păpuşilor, oameni pe picioroange.

În foto 3, galerie: Directorul Festivalului, actorul Eduard Şişu, manager al Teatrului "Gulliver", le-a prezentat micuţilor spectatori atracţiile ediţiei, la deschiderea de ieri a zilelor de poveste pe scenă; foto 4: Copiii au fost îndulciţi, după primul spectacol de ieri din Festival, de către "zănele" şi "zânii" Teatrului; foto 5: "Fata babei şi fata moşneagului", cu Teatrul Ţăndărică:

Citit 1306 ori Ultima modificare Luni, 14 Mai 2018 19:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.