Operetă şi spectacol de revistă cu Fuego

Operetă şi spectacol de revistă cu Fuego
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Opereta "Vânzătorul de păsări" şi un spectacol de revistă cu Fuego, Marina Florea şi Stela Enache sunt evenimentele muzicale propuse pentru acest weekend de Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard".

"Vânzătorul de păsări" de Karl Zeller se va juca sâmbătă, 19  mai, începând cu ora 19,00. Distribuţia va fi următoarea: Adam - Adrian Mărginean, Cristina - Adelina Diaconu, Prinţesa - Mihaela Alexa, Weps - Adrian Ionescu, Adelaida - Lăcrămioara Crihană, Stanislas - Tudorel State, Primarul Schnek - Dominic Cristea, Profesor Dolcini - Valentin Vasopol, Profesor Amorati - Bogdan Baicu, Ghizi - Mirela Stoic, Berta - Maria Macovei, Doamna - Isabela Oancea, Gustav - Gheorghe Racoviţă.

Opereta beneficiază de o regie de excepţie, care îi aparţine lui Cristian Mihăilescu. "Opereta este zâmbetul muzicii! Parcă te îndeamnă să dansezi, să cochetezi, să glumeşti. Câtă nevoie avem de operetă! Prinşi în zilnicele noastre preocupări, uităm adesea să căutam seninul, frumosul, dragostea şi prietenia. La operetă, dramele nu sunt chiar drame, lacrimile se zvântă repede pe obraz. Aşa dorim să fie şi spectacolul nostru. Şi ce şansă avem! Muzica lui Karl Zeller curge din şlagăr în şlagăr. Se spune că, după o reprezentaţie, pleci cu o melodie în minte. După "Vânzătorul de păsări" ajungi acasă cu un potpuriu; arii, duete, momente de cor. Este apoi textul romantic, dar şi plin de un haz irezistibil. Arabescurile desenate de balet te fac să pluteşti", spune regizorul, despre spectacol. Cristian Mihăilescu crede că la Liricul din Galaţi s-a mutat centrul de greutate al operetei în România: "O echipă formidabilă îl cinsteşte, cum se cuvine, pe cel ce a rămas, până azi, Prinţul necontestat al operetei româneşti, Nae Leonard. Muzică, poezie, dans, decoruri şi costume pe măsură, toate puse în valoare de o distribuţie strălucitoare. Spectacolul se bucură de o scenografie foarte colorată, îmbietoare şi creatoare de atmosferă specifică Tirolului, locul unde se desfăşoară acţiunea, plin de o explozie de veselie şi voie bună", mai adaugă el.

Dintre toate lucrările lui Zeller, "Vânzătorul de păsări" este cea care a rezistat timpului. Astăzi, după mai bine de un secol de la scrierea sa (a avut premiera în 1891), spectatorii sunt la fel de atraşi de farmecul melodiilor, de frumuseţea şi expresivitatea ariilor rămase celebre prin caracterul lor nostalgic, de orchestraţia fluentă, de momentele comice şi de spontaneitatea şi tensiunea acţiunii dramatice a unei frumoase povesti de dragoste, fericit încheiată.

Duminică, 20 mai, de la ora 18,00, sunteţi aşteptaţi la un spectacol de revistă cu Fuego, Stela  Enache şi Marina Florea.

Citit 1285 ori Ultima modificare Vineri, 18 Mai 2018 00:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.