Bibliotecarii îl sărbătoresc pe Ştefan Petică

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bibliotecarii din Tecuci au un program încărcat astăzi. La 105 ani de la moartea poetului Ştefan Petică, Biblioteca Municipală care poartă numele scriitorului organizează o serie de manifestări în cinstea memoriei acestuia.

De la 9,30, tecucenii se întrunesc la bustul poetului din Parcul Central, unde vor depune jerbe de flori. Activităţile care vor urma se desfăşoară la bibliotecă.

Momentele de maxim interes vor fi simpozionul despre viaţa şi opera scriitorului, în susţinerea căruia prof. Dionisie Dima aduce câteva documente inedite, şi prezentarea volumului „Ştefan Petică – Poeme în proză, Poemi in prosa”, apărut anul acesta la Editura Aius, Craiova.

Elevii Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş” au pregătit pentru această zi un document inedit, în PowerPoint, iar momentele lirice care nu puteau să lipsească poartă semnătura membrilor Cercului Filatelic „Ştefan Petică” din Lieşti.

De asemenea, în jurul orei 11,30, în încheierea manifestărilor, va fi vernisată expoziţia foto a lui Cristian Rachieru şi se va lansa albumul „Colţ de rai tecucean”, ediţia 2009.

Citit 494 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.