Divertisment în aer liber cu artiştii Liriculul gălăţean

Divertisment în aer liber cu artiştii Liriculul gălăţean
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Două spectacole în aer liber, unul pentru copii şi altul pentru adulţi, au fost programate de Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard".

Sâmbătă, 30 iunie, de la ora 19,30, la Grădina "Leonard", gălăţenii sunt aşteptaţi la spectacolul de divertisment pentru copii "Inelul fermecat", adaptare de Paul Buţa după lucrarea cu acelaşi titlu de C. Bretano. Muzica aparţine lui Eugen Dan Drăgoi. Basmul clasic al germanului Clemens Wenzeslaus Brentano de La Roche (1778-1842), poet, dramaturg, prozator romantic şi culegător de folclor, este de fapt scheletul pe care autorul dramatizării, actorul Paul Buţa, rescrie povestea, folosind din plin, spre deliciul copiilor spectatori, umorul popular românesc pe care, la rândul său, hâtru culegător de folclor, gălăţeanul îl stăpâneşte. Numele personajelor sunt tare haioase şi vin din basmul iniţial: contesa de Cotcodac şi contele Cocoşilă, fetele Albuşa şi Găinuşa. Este un basm muzical, cu şlagăre compuse de Dan Eugen Drăgoi. În distribuţie sunt aplaudaţi actorii: Mihail Anton, Isabela Oancea, Mariana Pisica, Cristina Vasopol, Mitică Belciugan, Paul Buţa. Piesa este una cu morală, copii se distrează, dar şi învaţă de aici lucruri bune. De pildă, doi hoţi din poveste sunt transformaţi, ca pedeapsă, în şoricei, iar copiii intervin cu păreri şi îndemnuri, interacţionând des. „Minte, minte!”, strigă micuţii, atunci când un personaj fuge de adevăr. „Spectacolul s-ar prelungi cu vreo două ore, dacă n-am reuşi să-i mai oprim pe micuţi”, observa cu umor regizorul. Sălile au fost mereu pline, s-au mai adus chiar scaune, căci nu poţi să le închizi uşa unor copii nerăbdători să vadă povestea.

Duminică, 1 iulie, de la ora 19,30, la Foişorul din Grădina Publică, Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" va prezenta gălăţenilor iubitori de muzică un spectacol de revistă, susţinut de soliştii şi orchestra de revistă. Vor urca pe scenă artişti îndrăgiţi: Mariana Pisică, Luminiţa Vologa, Cristina Vasopol, Anton Mihail.

Citit 1808 ori Ultima modificare Joi, 28 Iunie 2018 23:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.