Muzeul Gârboavele, deschis în continuare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi vremea posacă nu mai îndeamnă la plimbare, gospodăriile tradiţionale din complexul etnografic de la Gârboavele sunt în continuare deschise vizitelor *

Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, instituţia administratoare a gospodăriilor, nu a decis încă să oprească accesul publicului, deşi nu mai vin vizitatori, şi nici să pună în conservare obiectele expuse, cu toate că este indicat pentru a nu se deteriora.

Directorul general Răzvan Avram spune că problema o constituie faptul că vor trebui să plătească paza non-stop a muzeului în aer liber:

„Preferăm să mai amânăm închiderea lui pentru că nu e o plăcere să plătim din bugetul propriu asigurarea pazei. Vom pune obiectele în conservare cât de curând posibil, în maxim o săptămână - cel mai târziu până la sfârşitul lunii”, spune Răzvan Avram.

În acest moment, paza caselor specifice zonelor Corod, Cavadineşti, Măstăcani şi Cahul este asigurată cu personal specializat doar noaptea. În timpul zilei îi găsiţi, în continuare, în intervalul 10- 18, în postura de ghizi, pe angajaţii Centrului Cultural.

Citit 642 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.