Cabaret, un spectacol de revistă cu priză la public

Cabaret, un spectacol de revistă cu priză la public
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un spectacol de revistă este programat pentru duminica aceasta, 7 octombrie, începând cu  ora 19,00, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard". Este vorba de "Cabaret", una dintre piesele de succes, care se joacă  cu sala plină  la fiecare reprezentaţie din 2013, când a avut loc premiera. 

Spectacolele rămân vii între pereţii unui teatru până la demolarea lui, rămân impregnate în scândurile scenei pe care au jucat actorii. Fantomele personajelor interpretate, fărâmele de viaţa pe care le-au dăruit actorii spectatorilor rămân vii în clădire. Cam asta este povestea spectacolului „Cabaret”, dincolo de multitudinea de culoare, mişcare scenică şi inserţiile multimedia impresionante. Doi foşti colegi de teatru, Ionuţ şi Mitică, interpretaţi de Ionuţ Negrişanu şi Mitică Barbu, ambii acum bătrâni, deapănă amintiri despre ceea ce a fost odată teatrul în care au lucrat. Amintirile celor doi redau viu spectacolele susţinute pe scenă, cu mulţi ani înainte, de către fostele lor colege: Cristina (Cristina Vasopol), Mariana (Mariana Pisică), Silvia (Silvia Niţă) sau chiar de către ei.

Interesant este modul în care regizorul Bogdan Drăgulescu şi scenografa Daniela Drăgulescu au văzut şi redat viaţa scenei, pentru că ea are o viaţă de sine stătătoare. Scena teatrului este personificată, începe să se mişte şi tot ea înghite amintirile vii ale celor doi.

În distribuţie, alături de artiştii de la premieră - Cristina Vasopol, Mariana Pisică, Silvia Niţă, Ionuţ Negrişanu, Mitică Barbu, Mihuţ Niţă, întâlnim şi nume noi - Adrian Ţurcanu,  Costel Donose şi Daniel Nistor. Regia şi scenografia sunt semnate de doi colaboratori vechi ai teatrului, Bogdan şi Daniela Drăgulescu, coregrafia de Gabriela Gegea, iar conducerea muzicală  va aparţine dirijorului Nicolae Mantu. Din punct de vedere tehnic succesiunea video a fost de Radu Barbu, fiind actualizată de Alexandru Roşu. Preţul unui bilet este de 21,6 lei, întreg şi 10,8 lei cu reducere pentru studenţi şi  pensionari.

Citit 1914 ori Ultima modificare Joi, 04 Octombrie 2018 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.