Vernisajul expoziţiei Grigore Antipa 150

Vernisajul expoziţiei Grigore Antipa 150
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Astăzi, 10 octombrie 2018, începând cu ora 13,00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” va avea loc vernisajul expoziţiei „Grigore Antipa 150”, realizată de Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” Bucureşti, ca un omagiu adus celui care a fost Grigore Antipa, personalitate complexă, ctitor de instituţii culturale şi de cercetare, dar şi un diplomat apreciat al epocii sale.

Antipa a fost un deschizător de drumuri, în mai multe domenii ale ştiinţei româneşti, fiind primul oceanolog, ecolog şi hidrobiolog român, autor al conceptelor de biosociologie şi bioeconomie. Opera cea mai dragă a lui Grigore Antipa a fost Muzeul Naţional de Istorie Naturală din Bucureşti, una dintre cele mai vizitate şi îndrăgite instituţii de cultură din România.     

Expoziţia va prezenta o serie de 16 panouri cu fotografii cu etape ale vieţii savantului. În acelaşi timp, vor putea fi admirate piese cu valoare ştiinţifică, istorică şi documentară, care fac parte din patrimoniul muzeului bucureştean şi care au fost personal colectate şi studiate de Grigore Antipa.

La rândul său, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi - oraş al confluenţei Dunării cu Siretul şi Prutul - aduce propriul omagiu savantului român, care a elaborat planul de conservare şi valorificare a luncii inundabile a Dunării, distrusă azi în mare parte.

Expoziţia „Grigore Antipa 150” va rămâne deschisă până la sfârşitul lunii februarie 2019.

Citit 746 ori Ultima modificare Marți, 09 Octombrie 2018 20:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.