Pelerinaj pe Calea Domnească

Pelerinaj pe Calea Domnească
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, la ceas de Lumină lină, Moaştele Sfântului Nicolae vor sfinţi oamenii şi Catetea Sfântului Apostol Andrei. Este darul sfânt pe care ni-l oferă Arhiereul locului - Înalt Prea Sfinţitul Casian -  ca mângâiere cu ocazia Sărbătorilor Andreiene, ediţia 2009.

Manifestările din acest an se vor deschide prin acest pelerinaj la care vor fi în comuniune cu Dumnezeu, Sfântul Apostol Andrei, dar şi Sfinţii Atanasie al III-lea Patelarie şi Marele Vasile.

Fiecare Sfânt Odor va fi purtat de mâini neprihănite pe câte o stradă din municipiul Galaţi, astfel încât în jurul orei 17, Sfinţii să se întâlnească întreolaltă cu creştinii pe Calea Domnească, Împărătească ce duce la Catedrala Galaţilor. 

Un Sfânt, nu o legendă

Moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscop de Mira Lichiei (în Asia Mică), sunt aduse de la Bucureşti, de la Biserica „Sfântul Gheorghe Nou” şi ele veghează la unitatea Ortodoxiei româneşti de la 1597, an în care - se presupune - că Sfintul Odor a fost dăruit Domnului Mihai Viteazul de către Cardinalul de Bari - Italia.

Sfintele Moaşte au ajuns în Italia cu multe veacuri în urmă (în 1087), fiindcă locurile unde a slujit acest Sfânt (în Asia Mică) au fost şi sunt islamizate.

De la sfârşitul veacului al XVI-lea, noi - românii -  avem Sfânta Raclă cu Moaştele Sfântului Nicolae, însă acest „Vas ales al lui Hristos” este în inimile creştinilor români, şi nu numai, de peste şaisprezece veacuri, fiindcă prin credinţa sa în Hristos, Sfântul Nicolae a biruit multe popoare.

A fost unul dintre ce 318 Sfinţi Părinţi care au participat la primul Sinod Ecumenic de la Niceea, din anul 325. A rămas proverbială atitudinea Sfântului Nicolae care, se spune, că i-ar fi dat o palmă ereticului Arie, pentru că întina divinitatea Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Prin atitudinea sa, acest Sfânt a consolidat Biserica lui Hristos care atunci abia ieşea din catacombe.

Ziua de astăzi este o mărturie că acest Sfânt nu este o legendă, ci este o viaţă şi o trăire vie în Hristos.

Citit 778 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.