Două piese, două feţe ale iubirii, la Dramatic

Două piese, două feţe ale iubirii, la Dramatic
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Iubirea văzută ca o joacă fermecată sau un joc în care pierzi dacă te laşi sufocat de frici şi prejudecăţi sunt cele două ipostaze propuse de piesele care au fost programate la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" în acest sfârşit de săptămână.

Sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 19,00, se va juca una dintre capodoperele lui William Shakespeare, o feerie cu happy-end, "Visul unei nopţi de vară", în regia lui Eugen Gyemant. Încâlcitele fire ale poveştii şi ale dragostei sunt împletite de actorii: Carmen Albu, Vlad Volf, Oana Mogoş, Cristina Uja-Neagu, Tamara Constantinescu, Ştefan Forir, Vasile Dănilă, Flavia Călin, Elena Anghel, Radu Horghidan, Ciprian Braşoveanu, Ionuţ Moldoveanu, Dan Căpăţână, Răzvan Clopoţel, Aureliu Bâtcă, Cristian Gheorghe, Vlad Ajder.

Remarcabili pe rol sunt Lucian Pânzaru (Oberon), care farmecă cu arta rostirii fireşti a versului, şi Vlad Volf, care rămâne pe retină în rolul unui Puck interpretat pe muchie de cuţit, cu candoare, dar şi cu o "supradoză" de răutate, care-l fac, deopotrivă, fascinant şi amuzant. Partea "hard" a comicului spectacolului este asigurată de trupa ambulantă a calfelor, interpretate de Cristian Gheorghe (care e de nerecunoscut, un fel de Depardieu pămpălău), Aureliu Bâtcă, Dan Căpăţână şi Răzvan Clopoţel.

Duminică, 9 decembrie, tot de la ora 19,00, este programată "O asemenea iubire", de Pavel Kohout (traducerea - N. Popovici), în regia lui Radu Nichifor. Piesa vorbeşte despre efectului dăunător al lipsei de curaj şi al copleşitoarelor prejudecăţi. Plasată de autor în perioada când morala comunistă dicta comportamente, sensuri de viaţă, contorsiuni de destine şi resemnări răscolitoare, "O asemenea iubire" devine povestea unor oameni care se confruntă cu propriile frici, cu mentalităţile care le sufocă viaţa, dar, mai ales, iubirea. Concluzia e că, uneori, să păstrezi, doare mai rău decât să renunţi. Vor juca cu farmec şi talent actorii: Flavia Călin, Ciprian Braşoveanu, Ionuţ Moldoveanu, Petronela Buda, Tamara Constantinescu, Florin Toma, Vlad Ajder, Elena Ghinea, Adelin Ilie, invitat special fiind actorul Valentin Terente, de la Teatrul "Maria Filotti" din Brăila.

Directorul artistic de la "Fani Tardini", Radu Nichifor, nu este la prima montare la Galaţi. Tot în regia sa spectatorii au văzut "Cursa de şoareci", "Domnişoara Nastasia" şi "Pană de automobil".

Scenografia îi aparţine Soranei Ţopa, cea care a mai realizat decorurile şi pentru alte piese jucate de trupa gălăţeană, "Domnişoara Nastasia" sau "Trei graţii", care a avut premiera tot în această stagiune.

Citit 985 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Decembrie 2018 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.