Un spectacol cu emoţie şi text tulburător, la Dramatic

Un spectacol cu emoţie şi text tulburător, la Dramatic
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Anul 2019 debutează la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" cu un spectacol de referinţă pentru dramaturgia românească, "Domnişoara Nastasia", programat sâmbătă, 5 ianuarie, de la ora 19,00. E un spectacol cu emoţie şi joc psihologic şi text tulburător.

Pe scurt, subiectul e următorul: temutul Vulpaşin o iubeşte pe Nastasia, care e topită după blândul Luca. Vulpaşin îl ucide pe Luca, lucrul cel mai de preţ pentru Nastasia, iar tânăra disperată îi ia ucigaşul tot ce iubeşte mai mult: se sinucide, după ce se preface îndrăgostită de el.

Cu o distribuţie generoasă (17 actori şi trei figuranţi), regizorul brăilean Radu Nichifor a creat un spectacol în care tăcerile sunt de mormânt, respectate de public, drama abureşte ochii, iar exploziile de râs sunt de necontrolat. Vor urca pe scenă Flavia Călin, Gabriel Constantinescu, Răzvan Clopoţel, Ciprian Braşoveanu, Svetlana Friptu, Carmen Albu, Elena Ghinea, Vlad Volf, Rares Bâtcă, Lică Dănilă, Aureliu Bâtcă, Vlad Vasiliu, Ştefan Forir, Dan Căpăţână, Ionuţ Moldoveanu, Ana Maria Ciucanu, Vlad Ajder.

Flavia Călin aduce în Nastasia - rolul titular - alături de lumină şi căldură, o duritate şi o cruzime de tragedie antică. Strălucirea privirii ei arde, ştie când să relaxeze mişcarea şi când să fie dură. Răzvan Clopoţel e un fel de Rică, fante de Obor, o bestie fabricată de traiul nenorocit, însă cu suflet moale în faţa iubirii sale. Gabriel Constantinescu, în rolul Ion Sorcovă, poate cel mai bun din echipă într-un spectacol în care absolut fiecare rol, cât de mic e interpretat la superlativ, dovadă a unei excelente distribuţii. Ciprian Braşoveanu nu sparge tabloul ieşind în faţă, ci o pune în valoare pe Nastasia. Spectatorii vor  avea ocazia să-i asculte cântând pe Carmen Albu şi Ionuţ Moldoveanu, muzică veche, de mahala bucureşteană.

Scenografia inspirată, care atribuie mahalalei calităţile unui personaj, care "respiră" întreaga piesă, aparţine Soranei Ţopa.

Citit 1895 ori Ultima modificare Vineri, 04 Ianuarie 2019 01:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.