Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Copiii sunt aşteptaţi cu povestea "Cenuşăresei", de păpuşarii de la "Gulliver", duminică, 13 ianuarie, de la ora 10,30, la Teatrul Dramatic "Fani Tardini". Vor intra în pielea personajelor Elena Marin, Ionuţ Negrișanu, Gina Geru, Ramona Păuc şi Aurelian Iorga.

"Întâlnirea cu trupa de animaţie a Teatrului Gulliver a fost nu doar prilejul unor mici descoperiri în devenirea noastră ca profesioniști, cât mai degrabă a unei însemnate determinări de grup orientate către un scop bine definit: abordarea basmului clasic din poziţia confruntării cu imaginile-clişeu pe care cinematografia şi televiziunea le inoculează spectatorului tânăr şi matur, deopotrivă. Cenuşăreasa, titlu care greu suportă reinterpretări de esenţă, a fost provocarea pe care am acceptat-o împreună. Jocul păpuşilor, combinat cu jocul actoricesc, simultan, a fost marea miză a actorilor. Căutările mele s-au îndreptat către o renuanţare a înţelegerii întâmplărilor, altfel decât spectatorul, avizat sau neavizat, şi-ar imagina la intrarea în sala de teatru", spune despre spectacol regizorul Ciprian Huţanu. Scenografia şi construcţia păpuşilor sunt realizate de Vlad Tănase. Ilustraţia muzicală îi aparţine lui Dan Eugen Drăgoi. Cântă Cristina Bleandură, Florin Bobei şi corul Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi.

Citit 642 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2019 16:37

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro