Un pictor postimpresionist ieşean expune la Galaţi

Un pictor postimpresionist ieşean expune la Galaţi

Plasticianul Mihai Coţovanu într-o altă expoziţie personală Constantin Broşi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
2 comentarii

Cunoscutul plastician ieşean Mihai Coţovanu îşi va vernisa o expoziţie de pictură luni, 4 februarie, de la orele 17,00, la Galeria de artă "Nicolae Mantu", de pe strada Domneasca nr. 19. Artistul va fi prezentat de criticul de artă Maria Tomozei Cocoş. Invitaţi de onoare sunt poeta Angela Ribinciuc şi colecţionarul Vasile Joanta.

Titlul expoziţiei, care a fost deschisă, în noiembrie şi decembrie 2018, la Muzeul Municipal din Iaşi, este "Memorie, jertfă şi înălţare".

Pictorul ieşean postimpresionist Mihai Coţovanu, după cum îl clasifica un cunoscut critic de artă bucureştean, regretatul expert în arta românească Mircea Deac, îşi justifică aplecarea către subiectul Centenarului prin trăiri puternice proprii, emoţionante: "La vârsta de cinci ani, când bătrânii opriţi de ploaie din lucru aveau timp să povestească dramele trăite în cele două războaie mondiale, vorbele lor deveneau imagini vii în mintea mea. Aceşti bătrâni, împroprietăriţi după Primul Război Mondial, au întemeiat în judeţul Iaşi un sat nou, Avântu, care în Al Doilea Război Mondial a despărţit linia frontului dintre ruşi şi nemţi. După război, muniţia neexplodată a făcut zeci de victime, la care am fost martor până la vârsta adolescenţei"...

Citit 699 ori Ultima modificare Duminică, 03 Februarie 2019 17:45

2 comentarii

 • postat de arta e frumoasa Joi, 07 Februarie 2019 15:44 185.220.101.*** Link la comentariu
  0
  3

  Acest pictor face parte din Asociatia figurativa a artistilor?

  Raportează
 • postat de Sandu Marți, 05 Februarie 2019 21:17 188.24.226.*** Link la comentariu
  0
  2

  Ce culori frumoase au tablourile acestui artist! Zici ca sunt direct din natura...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.