Un pictor postimpresionist ieşean expune la Galaţi
Foto: Constantin Broşi

Un pictor postimpresionist ieşean expune la Galaţi
Plasticianul Mihai Coţovanu într-o altă expoziţie personală
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Cunoscutul plastician ieşean Mihai Coţovanu îşi va vernisa o expoziţie de pictură luni, 4 februarie, de la orele 17,00, la Galeria de artă "Nicolae Mantu", de pe strada Domneasca nr. 19. Artistul va fi prezentat de criticul de artă Maria Tomozei Cocoş. Invitaţi de onoare sunt poeta Angela Ribinciuc şi colecţionarul Vasile Joanta.

Titlul expoziţiei, care a fost deschisă, în noiembrie şi decembrie 2018, la Muzeul Municipal din Iaşi, este "Memorie, jertfă şi înălţare".

Pictorul ieşean postimpresionist Mihai Coţovanu, după cum îl clasifica un cunoscut critic de artă bucureştean, regretatul expert în arta românească Mircea Deac, îşi justifică aplecarea către subiectul Centenarului prin trăiri puternice proprii, emoţionante: "La vârsta de cinci ani, când bătrânii opriţi de ploaie din lucru aveau timp să povestească dramele trăite în cele două războaie mondiale, vorbele lor deveneau imagini vii în mintea mea. Aceşti bătrâni, împroprietăriţi după Primul Război Mondial, au întemeiat în judeţul Iaşi un sat nou, Avântu, care în Al Doilea Război Mondial a despărţit linia frontului dintre ruşi şi nemţi. După război, muniţia neexplodată a făcut zeci de victime, la care am fost martor până la vârsta adolescenţei"...

Citit 1622 ori Ultima modificare Duminică, 03 Februarie 2019 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.