O primăvară veselă la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă din Galați. Suruceanu, Fuego şi două premiere într-o singură lună

O primăvară veselă la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă din Galați. Suruceanu, Fuego şi două premiere într-o singură lună
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" începe primăvara în forţă, cu un program variat şi pe gustul tuturor spectatorilor, cu două concerte, susţinute de doi dintre cei mai populari interpreţi, două musicaluri de succes internaţional, dar şi două premiere.

Pe 9 martie, de la ora 18,00, a fost programat un spectacol special pentru sărbătoritele lunii, "Sărut, femeie, mâna ta!", invitat special fiind îndrăgitul trubadur de peste Prut Ion Suruceanu. Acesta va aduce în spectacol câţiva invitaţi care vor contribui la întreţinerea atmosferei romantice şi de sărbătoare.

A doua zi, 10 martie, de la aceeaşi oră, nu rămâneţi acasă, pentru că se joacă unul dintre cele mai apreciate musicaluri din toate timpurile - "My Fair Lady". Realizat după capodopera literaturii dramatice "Pygmalion", de G. B. Shaw, cu o muzică inspirată şi atractivă, "My Fair Lady" a cunoscut un succes nemaiîntâlnit, fiind montat pe toate scenele lumii. S-a jucat în diferite variante şi pe scena gălăţeană, fiind cerut de public. Montarea gălăţeană are aproape 30 de ani, un adevărat record, dar acum este prezentată într-onouă versiune, dinamică, adaptată cerinţelor publicului de astăzi.

Pe 16 şi 17 martie, de la ora 18,00, este programat un alt spectacol de succes, ale cărui şlagăre sunt fredonate de majoritatea spectatorilor încă din copilărie, "Sunetul muzicii". Cei cărora  li s-a făcut dor de cântecele lui Richard Rodgers, care au făcut înconjurul pământului - "Do, Re, Mi", "My Favourite Things", "So Long, Farewell” sau "Edelweiss" (Floare de colţ) sunt aşteptaţi la Muzical, să le fredoneze alături de artiştii care alcătuiesc bogata distribuţie.

Pe 18 martie, de la ora 18,00, va urca pe scenă Fuego, cu un spectacol intitulat "Drag de România mea", iar pe 23 martie se va juca opereta "Contesa Mariţa", care a revenit în repertoriul liricului gălăţean în 2014, fiecare reprezentaţie fiind primită cu entuziasm de public, datorită calităţilor nealterate de trecerea vremii: muzică plăcută şi veselă şi un text plin de umor fin.

La sfârşitul lunii, pe 30 şi 31 martie, publicul meloman se va delecta nu cu una, ci cu două premiere: spectacolul pentru copii "Angry, Fatty și Ugly sau Școala din pădure", compus de unul dintre cei mai titraţi muzicieni gălăţeni la ora actuală, Eugen Dan Drăgoi, și spectacolul muzical "Vocile Dunării".

Citit 2412 ori Ultima modificare Duminică, 03 Martie 2019 01:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.