Un adevărat regal pianistic, la Muzeul Eparhial

Un adevărat regal pianistic, la Muzeul Eparhial
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos vă invită, duminică, 10 martie, de la ora 18,00, la un eveniment de excepţie, "Lipatti - ultimul recital", desfăşurat în Salonul Oficial al Palatului Episcopal. Pianista Mădălina Paşol, aflată în turneul "Citadele muzicale", va aduce un omagiu de suflet celui mai mare pianist român, prin interpretarea lucrărilor cântate de Dinu Lipatti, în ultimul său recital, din 16 septembrie 1950, de la Besançon. Pianista va prezenta publicului opusuri de Mozart, Schubert, Chopin şi Bach. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Accesul se face prin strada Domnească nr. 141, începând cu ora 17,15.

Mădălina Paşol a concertat ca solistă sau în formaţii camerale împreună cu artişti de renume mondial. După absolvirea Liceului de Artă "George Enescu", a obținut o bursă de studii la Universitatea de Arte din Berlin, la clasa prof. Georg Sava şi apoi la clasa prof. Pascal Devoyon. Mădălina Paşol a primit numeroase premii, burse şi diplome la concursuri naționale şi internaţionale. A susţinut cursuri de măiestrie, concerte și recitaluri în Europa şi Asia.

Din 2014, Mădălina Paşol se dedică promovării tinerelor talente, artiştilor români şi valorilor culturale naţionale pe plan regional şi internaţional, în cadrul Institutului de Arte, pe care îl conduce. Printre iniţiativele culturale se numără "Pianina - Play me!", în colaborare cu Metrorex Bucureşti, şi concertele educative din cadrul Festivalului Music Film Festival 2015, organizat de ARCUB.

Citit 1369 ori Ultima modificare Joi, 07 Martie 2019 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.