Musicalul perfect, pe scena Liricului gălăţean

Musicalul perfect, pe scena Liricului gălăţean
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

O nouă reprezentaţie a celebrului musical "My Fair Lady" va avea loc la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard", duminică 10 martie, de la ora 18,00.

Musicalul "My Fair Lady", care are la bază un libret de Alan Jay Lerner, scris după capodopera literaturii dramatice "Pygmalion" de G. B. Shaw, şi care beneficiază de o muzică inspirată şi atractivă, a cunoscut un succes nemaiîntâlnit, fiind montat pe toate scenele lumii. Se joacă de mai bine de 60 de ani, cucerind generaţii întregi, motiv pentru care a fost numit de critici "musicalul perfect".

S-a jucat în diferite variante şi pe scena gălăţeană, fiind cerut de public. "Montarea gălăţeană a împlinit mai bine de 30 de ani de reprezentare, un adevărat record pentru teatrul nostru, de aceea am dorit să aduc o nouă versiune, dinamică, adaptată cerinţelor publicului de astăzi. Am dorit să realizez un spectacol unitar, în care scenele se succed fără întrerupere, fără interludii muzicale adăugate spre a beneficia de timp pentru schimbarea decorului. Acest lucru a necesitat şi colaborarea cu un maestru scenograf inventiv, care să găsească soluţii favorabile unor astfel de situaţii scenice, ceea ce sper că s-a şi întâmplat", spunea, la premieră, directorul teatrului, Teodor Niţă, cel care este şi regizor, dar şi interpret al rolului profesorului Higgins. Alături de el vor urca pe scenă: Alice Silvia Niţă, Dominic Cristea, Alexandru Dobre, Adrian Mărginean, Viorica Mărăndici, Florina Nistor, Costel Donose, Adrian Ţurcanu, Adina Gurenciuc, Maria Macovei, Dumitru Barbu, Maria Orzan.

Despre cum a realizat decorurile, scenografa Andreea Săduleasa a spus: "Am urmărit să concep un decor simplificat şi sincer, exact ca firea personajului Eliza Doolittle. Decorul cu elemente de arhitectura tipic englezeşti este gândit să susţină fluiditatea întregii acţiuni a piesei, o fluiditate aproape filmică, cu schimbări rapide de decor. Astfel piaţa cu flori din faţa Covent Gardenului se va transforma, pe rând, în importanta bibliotecă a domnului Higgins sau în celebrul Ascot".

Citit 1619 ori Ultima modificare Vineri, 08 Martie 2019 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.