Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Una dintre cele mai explozive, talentate şi apreciate trupe de blues din România, la ora actuală, AXIS formată din doi muzicieni sârbi şi unul român va concerta la Galaţi, vineri, 12 aprilie, începând cu ora 21,00, în 55 Pub. Trupa a pornit în turneu pentru lansarea albumului de debut "First Punch".

Trupa AXiS a luat ființă în vara anului 2011, pe când chitaristul orșovean, Silviu Dan Iliescu a trecut graniţa peste Dunăre pentru a concerta în orăşelul sârbesc Kladovo. Acolo i-a cunoscut pe Dejan Kotarčić (bass) şi pe Ranko Varga (tobe), doi muzicieni extrem de talentați ce aveau în spate peste 30 de ani de muzică împreună. Dragostea pentru rock-ul psihedelic al anilor ’70 i-a determinat pe cei doi sârbi să formeze o alianță transfrontalieră cu tânărul român, pe atunci în vârstă de 18 ani. Astfel, concertul de debut al power-trio-ului a avut loc în luna iulie a anului următor, urmat de o serie de prestații pe teritoriul Serbiei, atât la festivaluri, cât și în cluburi. Repertoriul, inițial compus exclusiv din cover-uri după cele mai cunoscute piese ale trupelor The Jimi Hendrix Experience, Led Zeppelin, Deep Purple, Cream, Stevie Ray Vaughan and Double Trouble, ZZ Top, etc., a crescut rapid, fiind curând urmate de primele piese proprii: „Come on Home Babe”, „Caddilac Blues”, „Just Me and You” și “Your Love”. În anul 2013, Silviu părăsește orașul natal, pentru a-și continua studiile, mutându-se în Timișoara, unde trupa a susţinut mai multe concerte. În toamna anului 2016, grupul imprimă primul material discografic, într-un studio boem situat în suburbiile Belgradului.  Anul 2017 a marcat cele mai multe festivaluri pentru trupă, aceasta cântând la majoritatea adunărilor de blues din țară, precum: Focșani Blues Festival, Open Air Blues Festival Brezoi, WolfBlues Gărâna, Blues Con-Fusion Suceava, Jimbo Blues Jimbolia.

În primăvara anului 2018, AXiS a fost ambasadorul României la European Blues Challenge, în Hell, Norvegia, participând, astfel, și la unul dintre cele mai mari festivaluri de blues de la ei, Blues in Hell. Totodată, venirea primăverii marchează şi lansarea discului de debut, "First Punch", pe care trupa îl va lansa acum la Galaţi.

Citit 562 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2019 23:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.