”Pianul călător” revine la Tecuci

”Pianul călător” revine la Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Turneul „Pianul călător” susţinut de Horia Mihail va ajunge pe 11 mai la Tecuci, la Ateneu. Repertoriul ediţiei a noua aduce pe scenă muzica lui Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart și Ludwig van Beethoven, marii reprezentanţi ai clasicismului vienez, un program deosebit de atractiv pentru iubitorii muzicii live de bună calitate. Horia Mihail a optat, de această data, pentru o incursiune în clasicismul vienez, invitându-ne să ascultăm Sonata în Si minor, HOB.XVI 32 de Haydn, Sonata în Re major KV 311 de Mozart şi celebra Sonata “Appassionata” nr. 23 în Fa minor op. 57 de Beethoven.

Turneul "Pianul călător" a pornit în 2011, în anul bicentenarului Franz Liszt, cu un program Liszt, primul pian pus la dispoziţie de Radio România fiind lăsat la Mediaş, în folosinţa comunităţii locale. În anul Centenarului, 2018, Horia Mihail a pregătit un program "Best of", cu lucrări de Mozart, Beethoven, Schumann şi George Enescu, iar în 2019, unul dedicat clasicismului vienez.

Astfel, turneul "Pianul călător" se apropie de ediţia cu numărul 10, aşa cum era poate greu de prevăzut atunci când a început totul, pornind de la o poveste din cărţile de istoria muzicii, cea a turneului lui Franz Liszt din 1846-1847 prin provinciile românești.

Citit 1230 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2019 19:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.