Slujbă de mulţumire la hramul bisericii din Independenţa

Slujbă de mulţumire la hramul bisericii din Independenţa
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Proaspăt înălţată prin truda vrednicului preot-ctitor Florin Şerbu, Biserica Parohiei Independenţa II şi-a adunat, în a treia zi de Crăciun, credincioşii întru sărbătorirea  hramului, a Sfântului Arhidiacon Ştefan, a Sfântului Voievod Ştefan cel Mare.

Câteva sute de credincioşi, „ostenitori şi binefăcători,” aşa cum i-a numit preotul Florin Şerbu, mulţi alţi fii ai satului au participat la o slujbă de mulţumire înălţată pentru patronul spiritual, pentru ctitorii sfântului lăcaş, pentru toţi credincioşii.

Slujba a fost oficiată de un impresionant sobor de preoţi veniţi de la Catedrala Arhiepiscopală (Ovidiu Ionel Panait), Ioan Perţea, părinte consilier economic în administraţia arhiepiscopală,  alături  de preoţi de la parohiile învecinate (Marin Milea – Independenţa I, Petrişor Stoica – Piscu I, Emilian Bahrim – Piscu II, George Casian – Izvoarele, Adrian Manolache – Tudor Vladimirescu Prival, Lucian Pulbere – Tudor Vladimirescu,  Bogdan Ionuţ Şorcaru – Vasile Alecsandri.

Într-o zi posomorâtă, dar îmbogăţită de apa ce curgea din cer ca o pronie cerească peste pământul altfel asuprit de secetă în acest colţ de lume, lumina din biserică, lumina din ochii credincioşilor şi rugile lor au creat momente de reală înălţare spirituală.

Atmosfera de tainică sărbătoare a Crăciunului a fost onorată şi de prezenţa ansamblului de vârstnici ştefanieni de la Piscu, precum şi de aceea a copiilor de la Şcoala nr.2 din Independenţa, îmbrăcaţi, de asemenea, în costume populare, care au susţinut, pe rând, un impresionant concert de colinde.

La câteva ore după prânz, toţi cei care au dorit au participat şi la o agapă creştinească la Grădiniţa vecină cu sfântul lăcaş, o agapă la care gospodinele enoriaşe au pregătit, între altele, peste o mie sarmale. Dar, evident, n-au fost numai acestea.

Emoţionat, părintele paroh Florin Şerbu le-a mulţumit şi cu această ocazie  credincioşilor care au participat, fiecare după propriile puteri la înălţarea sfântului locaş şi la organizarea evenimentului, a acestei slujbe de bucurie din cea de-a treia zi de Crăciun, exprimându-şi speranţa că acest început de drum va fi şi mai complet în anii ce vor veni.

Citit 2529 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.