O poezie care... merge la drum: ”Alidada”
Foto: Gabriel Stoica, Muzeul Brăilei

O poezie care... merge la drum: ”Alidada”
În imagine - Violeta Craiu, alături de muzeografa Brînduşa Ilie şi Victor Cilincă, la Brăila
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Marți, 11 iunie 2019, vom putea participa la o neaşteptată lectură publică: un volum de poeme pe un subiect epic neobişnuit - viaţa dură a drumarilor, scris de poeta brăileancă Violeta Craiu, la Librăria "Donaris", din str. Nicolae Bălcescu nr. 26, de la orele 12,00. Cartea "Alidada", Editura TipoMoldova Iaşi, 2019, inspirată din viaţa propriei familii, a fost lansată în luna mai la Brăila şi apoi prezentată la Festivalul Internaţional al Cărţii "Axis Libri".

Amfitrion va fi poeta Angela Baciu, iar cunoscutul cantautor Săndel Spînu va susţine un recital liric. Rudă cu Panait Cerna şi i-a avut ca mentori pe brăilenii Fănuş Neagu şi Ion Mustaţă, tipărit cândva şi în "Viaţa nouă".

Membră a Uniunii Scriitorilor, filiala Iaşi - a cărei reprezentanţă în teritoriu organizează şi întâlnirea şi a recompensat-o cu Diploma de Onoare - Cartea Anului pentru un roman, Violeta Craiu este autoare a 11 cărţi beletristice, a unei monografii, câştigătoare de premii naţionale, organizatoare de evenimente culturale.

Citit 1166 ori Ultima modificare Luni, 10 Iunie 2019 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.