Salonul de vară, în 40 de lucrări deosebite
Foto: Sonia Baciu

Salonul de vară, în 40 de lucrări deosebite
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

La vernisajul Salonului de vară al plasticienilor membri ai Filialei Galaţi a Uniunii Artiştilor Plastici din România, au vorbit pe rând, preşedintele filialei plasticianul Sava David, criticul de artă Mariana Tomozei Cocoş,  managerul Muzeului de Artă Vizuală, dr. Dan Basarab Nanu, care au remarcat, fiecare, cel puţin câteva nume ale unora dintre autorii celor 40 de lucrări expuse.

Din nou cu incredibile construcţii, dar cu metaforă, la Cornel Corcăcel sau Raul Popa, mitul rodului, al mărului primordial la Gheorghe Miron, fresca Adrianei Chebac – o noutate, ca gen, căldura culorilor lui Sterică Bădălan, o plasticiană brăileană, Denisa Dinu, cu prospeţimi neaşteptate ale culorilor, sculptura în metal „zburătoare” pe care nu poţi să nu o remarci, semnată Valentin Popa, un echilibru interior săpat în piatră de Lucian Jitariuc, decorativismul luminos al lui Sava David, rochia-tablou a Simonei Pascale, fineţea tuşelor Olimpiei Ştefan, Roland Pangrati, cu un albastru neaşteptat, de laviurile delicate ale Janei Andreescu, îndrăzneala deociativ-realistă a Mihaelei Brumar, sculptorul Adrian Vădeanu, acum cu o grafică excelentă şi mulţi alţii. 

Preşedintele David a făcut „prezenţa”, ca la şcoală, promiţând că întotdeauna o va mai face, vorbind despre neaşteptatele absenţe la un vernisaj atât de aşteptat. Elevii de la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, studenţii Facultăţii de Artă a Universităţii „Dunărea de Jos”, a trebuit să ridice mâna. Ceilalţi membri ai filialei s-au putut număra.

Ideea lui David, de a expune la saloanele filialei şi câte un elev ori un student merituos, s-a lovit şi la această ediţie de selecţia juriului, care a trecut prin filtru toate lucrările expuse. Nici de data aceasta, nu a apărut încă elevul sau studentul genial, însă tot mai sperăm.

Citit 1683 ori Ultima modificare Luni, 24 Iunie 2019 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.