Salonul de vară, în 40 de lucrări deosebite

Salonul de vară, în 40 de lucrări deosebite

Sonia Baciu
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)
2 comentarii

La vernisajul Salonului de vară al plasticienilor membri ai Filialei Galaţi a Uniunii Artiştilor Plastici din România, au vorbit pe rând, preşedintele filialei plasticianul Sava David, criticul de artă Mariana Tomozei Cocoş,  managerul Muzeului de Artă Vizuală, dr. Dan Basarab Nanu, care au remarcat, fiecare, cel puţin câteva nume ale unora dintre autorii celor 40 de lucrări expuse.

Din nou cu incredibile construcţii, dar cu metaforă, la Cornel Corcăcel sau Raul Popa, mitul rodului, al mărului primordial la Gheorghe Miron, fresca Adrianei Chebac – o noutate, ca gen, căldura culorilor lui Sterică Bădălan, o plasticiană brăileană, Denisa Dinu, cu prospeţimi neaşteptate ale culorilor, sculptura în metal „zburătoare” pe care nu poţi să nu o remarci, semnată Valentin Popa, un echilibru interior săpat în piatră de Lucian Jitariuc, decorativismul luminos al lui Sava David, rochia-tablou a Simonei Pascale, fineţea tuşelor Olimpiei Ştefan, Roland Pangrati, cu un albastru neaşteptat, de laviurile delicate ale Janei Andreescu, îndrăzneala deociativ-realistă a Mihaelei Brumar, sculptorul Adrian Vădeanu, acum cu o grafică excelentă şi mulţi alţii. 

Preşedintele David a făcut „prezenţa”, ca la şcoală, promiţând că întotdeauna o va mai face, vorbind despre neaşteptatele absenţe la un vernisaj atât de aşteptat. Elevii de la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, studenţii Facultăţii de Artă a Universităţii „Dunărea de Jos”, a trebuit să ridice mâna. Ceilalţi membri ai filialei s-au putut număra.

Ideea lui David, de a expune la saloanele filialei şi câte un elev ori un student merituos, s-a lovit şi la această ediţie de selecţia juriului, care a trecut prin filtru toate lucrările expuse. Nici de data aceasta, nu a apărut încă elevul sau studentul genial, însă tot mai sperăm.

Citit 651 ori Ultima modificare Luni, 24 Iunie 2019 16:30

2 comentarii

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro