Expoziţie de vase tradiţionale

Expoziţie de vase tradiţionale
Hram la Biserica "Sf. Ilie" din Micro 17
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sfântul Ilie a fost sărbătorit, sâmbătă, 20 iulie 2019, la biserica ce-i poartă numele din cartierul gălăţean Micro 17, unde curtea s-a dovedit neîncăpătoare pentru credincioşii veniţi din toate colţurile judeţului.

Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Altarul de vară din curtea bisericii, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. La eveniment au participat şi tinerii de la programul catehetic ”Hristos împărtăşit copiilor”, voluntari de la şcolile din Galaţi, precum şi copiii de la Fundaţia ”Familia”, care au prezentat mai multe programe artistice, ateliere de creaţie şi educaţionale. Copiii participanţi la hram vor fi răsplăţiţi în zilele următoare cu o excursie în staţiunea Slănic Moldova, prilej cu care vor vizita mai multe obiective bisericeşti şi turistice din zonă.

După slujbă, cei prezenţi au primit iconiţe, iar celor mici le-au fost împărţite pachete cu dulciuri. De asemenea, prin grija şi implicarea membrilor Consiliului şi Comitetului parohial au fost oferite pachete cu alimente mai multor instituţii de ocrotire a persoanelor defavorizate din municipiul Galaţi.

La final, toţi cei prezenţi au vizitat expoziţia de vase tradiţionale şi obiecte populare organizată de parohie, în cadrul căreia au fost amenajate diverse standuri de prezentare a modalităţilor de pictat icoane şi de realizat vase de lut, ţesături şi produse de panificaţie. Expoziţia a fost realizată cu spijinul mănăstirilor Adam, Cudalbi şi Lacu Sărat, a grupurilor de tineri din localităţile Suhurlui şi Vameş şi a meşterilor populari din zonă.

Citit 2048 ori Ultima modificare Luni, 22 Iulie 2019 11:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.