Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Filmul "Exit" (Norvegia, Germania, Suedia - 2018) în regia lui Karen Winther va rula astăzi, începând cu ora 18,00, la Muzeul de Artă Vizuală, în cadrul programului KineDok.

În "Exit", facem cunoștință cu Angela din SUA și cu Ingo și Manuel din Germania, toți foști extremiști de dreapta, care au luat hotărârea de a părăsi mișcarea de care aparțineau. Ca urmare, sunt nevoiți acum să trăiască în izolare, ascunzându-se de trecutul lor periculos. În Danemarca, examinăm cealaltă parte a spectrului, ascultându-i povestea vieții lui Søren, un fost extremist violent de stânga. Winther călătorește, apoi, în Franța pentru a întâlni un fost jihadist francez. David a activat în cadrul Grupării Islamice Armate și a ispășit o pedeapsă de şase ani de închisoare pentru acțiuni teroriste. Filmul ne îndeamnă să ne alăturăm lui Winthers într-o călătorie revelatoare și să încercăm, astfel, să înțelegem ce-i poate determina pe oameni să se desprindă de singura viață știută vreodată de ei și să lase în urmă mișcările extremiste.

Citit 385 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Octombrie 2019 19:00

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro