Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Festivalul "Leonard", organizat de Liricul gălăţean, continuă vineri, 8 noiembrie, de la ora 18,00, cu un recital de pian la patru mâini, susținut de Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu. Aceştia vor cânta la pianul Steinway aflat în dotarea teatrului, un instrument performant, cu sonorități de excepţie.

Cei doi tineri pianiști au o activitate concertistică de notorietate, atât în țară, cât și peste hotare, programul propus fiind dedicat aniversărilor a 200 de ani de la nașterea pianistei și compozitoarei Clara Schumann și a 50 de ani de la moartea compozitorului român Constantin Silvestri.
Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu formează un duo pianistic din anul 2005 și desfășoară o activitate concertistică care cuprinde concerte cu orchestra și peste 400 de recitaluri pe scene din țară (88 de localități) și din străinătate (Anglia, Austria, Belgia, Germania, Italia, Republica Moldova, Ucraina).
Cei doi au câştigat şi numeroase premii naționale și internaționale la concursurile de profil, dar au fost solicitaţă să şi facă parte din juriile concursurilor naționale și internaționale de specialitate, precum și să susţină cursuri de măiestrie, ca profesori invitați.
Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu sunt absolvenţi ai Liceului de Muzică "George Enescu" și ai Universității Naționale de Muzică din București, unde și-au completat și încheiat studiile (licență, master, doctorat, post-doctorat).
Cei doi muzicieni sunt fondatorii Asociației "Klavier ART" și inițiatorii mai multor programe culturale în oraşe mici (Făgăraș, Gheorgheni, Petroșani, Reghin, Reșița, Rădăuți, Sfântu Gheorghe). Programul concertului la patru mâini cuprinde lucrări de Robert Schumann, Clara Schuman, Constantin Silvestri, Leon Kelpper, George Enesccu şi Marius Sireteanu.

Citit 460 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Noiembrie 2019 15:39

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro