Recital de pian la patru mâini, cu doi muzicieni valoroşi

Recital de pian la patru mâini, cu doi muzicieni valoroşi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Festivalul "Leonard", organizat de Liricul gălăţean, continuă vineri, 8 noiembrie, de la ora 18,00, cu un recital de pian la patru mâini, susținut de Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu. Aceştia vor cânta la pianul Steinway aflat în dotarea teatrului, un instrument performant, cu sonorități de excepţie.

Cei doi tineri pianiști au o activitate concertistică de notorietate, atât în țară, cât și peste hotare, programul propus fiind dedicat aniversărilor a 200 de ani de la nașterea pianistei și compozitoarei Clara Schumann și a 50 de ani de la moartea compozitorului român Constantin Silvestri.

Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu formează un duo pianistic din anul 2005 și desfășoară o activitate concertistică care cuprinde concerte cu orchestra și peste 400 de recitaluri pe scene din țară (88 de localități) și din străinătate (Anglia, Austria, Belgia, Germania, Italia, Republica Moldova, Ucraina).

Cei doi au câştigat şi numeroase premii naționale și internaționale la concursurile de profil, dar au fost solicitaţă să şi facă parte din juriile concursurilor naționale și internaționale de specialitate, precum și să susţină cursuri de măiestrie, ca profesori invitați.

Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu sunt absolvenţi ai Liceului de Muzică "George Enescu" și ai Universității Naționale de Muzică din București, unde și-au completat și încheiat studiile (licență, master, doctorat, post-doctorat).

Cei doi muzicieni sunt fondatorii Asociației "Klavier ART" și inițiatorii mai multor programe culturale în oraşe mici (Făgăraș, Gheorgheni, Petroșani, Reghin, Reșița, Rădăuți, Sfântu Gheorghe). Programul concertului la patru mâini cuprinde lucrări de Robert Schumann, Clara Schuman, Constantin Silvestri, Leon Kelpper, George Enesccu şi Marius Sireteanu.

Citit 1291 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Noiembrie 2019 15:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.