Pictură, proiecţii de film şi muzică experimentală

Pictură, proiecţii de film şi muzică experimentală
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un eveniment inedit va avea loc vineri, 15 noiembrie, de la ora 18,00, la Galeria de Artă "Serfioti", în care arta vizuală se va împleti cu proiecţia de film şi cu muzica. Proiectul de creaţie contemporană "Arta printre blocuri" se află deja la a VI-a ediţie şi este organizat de Centrul Cultural "Alexandru Marghiloman" de la Buzău. În cadrul expoziţiei de artă vizuală vor fi expuse lucrări de pictură, grafică şi sculptură realizate de gălăţenii Monica Turcu, Tudor Şerban, buzoienii Florin Menzopol, Răzvan Mihalcea, Diana Rozalia Tăicuţu, Silviana Ana Văleanu, Daniela Toader, Ciprian Dumitrache, Ştefan Friguraş, Alexandra Murgoci, Ştefan Daniel Lăzărescu, focşăneanca Rodica Gherghinoiu şi bucureştenii Cătălin Tzetze Rădulesc şi Irina Şerban.

Vernisajul va fi însoţit de proiecții de filme de artă și de concertul susținut de J'z SPOT - un laborator muzical alternativ de reevaluare a instrumentelor arhaice prin expresia mijloacelor electronice actuale de tipul „Sound design happening”, fondat de către Cătălin „Tzetze” Rădulescu, în iarna anului 2018. Astfel, instrumente populare precum tulnicul, frunza, tilinca, cavalul, tălăngile de vacă, strunele din maț de oaie sau din păr de cal, solzul de pește, lingurile, fierăstrăul sau furtunul mașinii de spălat devin vedetele acestui experiment sonor. Invitatul special al sesiunii dunărene J'z SPOT este tânărul muzician gălățean Cristian Mârza, compozitor şi chitarist al trupei rock Huldra.

"Arta printre blocuri", un proiect inedit

"Prin organizarea acestui eveniment ne propunem să atragem publicul către programele expoziționale, să stimulăm interesul pentru zona artelor plastice, să creștem gradul de acces la sensul și mesajul lucrărilor de artă contemporană și să convingem colecționarii să achizițiaoneze lucrări de artă contemporană. Conceptul „Artă printre blocuri” este deschis tuturor formelor de exprimare și experiențelor artistice. Alături de lucrările celor mai reprezentativi plasticieni ai momentului, vom putea admira pe simeze și creațiile foarte tinerei Irina Şerban, un nume despre care veți mai auzi cu siguranță în viitor", spune curatorul expoziţiei, Ştefan Daniel Lăzărescu.

Citit 1635 ori Ultima modificare Joi, 14 Noiembrie 2019 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.