Seară franceză cu oaspeţi de la ArcelorMittal

Seară franceză cu oaspeţi de la ArcelorMittal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Directorul general al companiei gălăţene, Thierry le Gall, şi alţi membri ai echipei manageriale au onorat o invitaţie a conducerii Bibliotecii Franceze *

Joi seara, o parte din echipa de la vârful ArcelorMittal Galaţi a lăsat deoparte socotelile financiare şi piaţa oţelului şi a onorat o invitaţie mai puţin obişnuită pentru specialiştii în industrie. Invitaţia a venit din partea Bibliotecii Franceze „Eugène Ionesco” din Galaţi şi s-a adresat membrilor francezi şi belgieni din stafful companiei.

Conducerea instituţiei a considerat că o comunitate de vorbitori de franceză deloc neglijabilă, aşa cum sunt cei 25-30 de francofoni stabiliţi, prin natura serviciului, cu sau fără familie, în oraşul nostru, trebuie să cunoască şi activitatea bibliotecii.

Seara s-a dovedit a fi mai mult decât agreabilă, mai ales că la întâlnirea informală au participat şi două familii complete, cel mai mic francofil având mai puţin de doi ani.

Numărul unu al companiei gălăţene

Însuşi domnul Thierry le Gall, director general al ArcelorMittal Galaţi, şi-a făcut timp, după o zi obişnuită de muncă, să petreacă în jur de o oră şi jumătate în compania altor colegi şi a gazdelor, directoarea Dorina Moisă şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Fundaţiei Culturale „Eugène Ionesco”, Nicolae Taftă.

De cealaltă parte, nu au lipsit responabilul cu vânzări şi relaţia cu clienţii, Eric de Meulemeester, sau specialişti în domeniul tehnic şi responsabili ale unor segmente de producţie din combinat.

Thierry le Gall, omul aflat la vârful cele mai importante filiale ArcelorMittal în România, s-a interesat de soarta celor 16.000 de documente deţinute de bibliotecă, de situaţia financiară şi, în general, de activitatea sa.

„Încerc să-mi fac timp şi pentru lecturarea cărţilor, nu numai pentru cea a ziarelor internaţionale”, ne-a spus acesta, după raidul în bibliotecă.

Limba română, pe înţelesul francofonilor

Câţiva dintre francezii sau belgienii de la compania gălăţeană ar putea citi cu succes chiar şi în limba română. Cei mai mulţi dintre ei înţeleg foarte bine ce discută angajaţii gălăţeni, iar unii vorbesc aproape la perfecţie româna.

De regulă, nu îşi petrec puţinul timp liber în Galaţi, profitând ca să călătorească în România. Copiii unei familii de la ArcelorMittal însă, ai soţilor Sabine Dethioux şi André Fouarge, s-au integrat deja la Colegiul „Al.I. Cuza”.

În plus, cei patru şcolari profită de spaţiul generos de la Biblioteca Franceză ca să studieze pentru examene, dar şi ca să organizeze, săptămânal, benevol - aviz amatorilor! -, cursuri profesioniste de teatru.

Explicaţii foto:

1 - Directoarea biblioecii, Dorina Moisă, directorul general al companiei gălăţene, Thierry le Gall, şi reprezentantul Fundaţiei „Eugène Ionesco”, Nicole Taftă

2 - Francezi, belgieni şi gălăţeni, la Biblioteca Franceză

Citit 1933 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.