Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
1 comentariu

Astăzi, 4 decembrie, de la ora 14,00, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean din str. Eroilor nr. 7, iubitorii onoarei Galaţiului se vor întâlni pentru a-i discuta viitorul, prin perspectiva unui trecut cel puţin interesant! O iniţiativă absolut independentă a unui gălăţean de suflet a găsit, din fericire, o deschidere la autorităţile judeţene şi la cele locale.
"Deşteaptă-te, Galaţi!", ne îndemna de pe contul său facebook Cezar Amariei, activist cultural civic, jurnalist, colecţionar de preţioase documente vechi, cercetător în chichiţe fascinante ale istoriei, prozator care a publicat un roman istoric în care se regăseşte istoria veche a Galaţilor, care scrie acum despre "nevoia promovării istoriei şi a personalităţilor locale gălăţene": "Ce se întâmplă cu patriotismul, după ce s-au terminat ultima lingură de fasole, ultima înghiţitură de ciolan şi ultimul strop de vin fiert?". Şi continuă, cu dreptate: "Nu ştiu prin alte locuri cum e, dar poveştile Galaţiului se scriu din neolitic. La ce ne foloseşte? Personalităţile crescute aici sunt tratate cu admiraţie şi respect în mediile civilizate din întreaga lume. Deocamdată, în Galaţi sunt admirate mai degrabă personulităţile". Gălăţeanul a susţinut într-o şedinţă a Consiliului Local Galaţi din septembrie "nevoia unor acţiuni coordonate de promovare a istoriei şi personalităţilor locale". A revenit cu acelaşi mesaj într-o şedinţă a Consiliului Judeţean. Astfel, astăzi va fi o primă întâlnire între autorităţi, instituţiile subordonate, precum muzeele sau Biblioteca "V. A. Urechia", reprezenţanţi ai unor ONG-uri şi gălăţeni implicaţi în conservarea şi promovarea istoriei şi personalităţilor locale.

Citit 3354 ori Ultima modificare Vineri, 06 Decembrie 2019 01:00

1 comentariu

  • postat de Comsa Pompiliu Miercuri, 04 Decembrie 2019 17:37 213.233.101.*** Link la comentariu
    1
    1

    Ciudata pozitie a avut cel care a initiat acest demers.Cel mai deranjant a fost ignorarea la ce s-a facut pina acum in domeniu.Tinarul scriitor s-a urcat in amvon pentru a-i certa pe toti,a cere termene,evident fara a se implica personal.Daca voi fi nevoie voi veni cu argumente,iar in eventualitatea ca nu veti accepta publicarea acestor modeste rinduri,voi apela la mediul online.Rolul asumat de dansul cred ca deranjeaza nu numai pe initiatoriii Asociatiei Fiii Galatiului de pe alte meleaguri,dintre care doi sunt academicieni,ci si pe cei 7400 de membri,care nu numai s-au strans,ci au si facut deja destule.Cu plecaciune,Pompiliu Comsa

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.