O soprană de excepţie, Elena Moşuc, la Galaţi. Un dar muzical - Balul Operei

O soprană de excepţie, Elena Moşuc, la Galaţi. Un dar muzical - Balul Operei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Teatrul Național de Operă și Operetă "N. Leonard" a pregătit publicului său un dar muzical special. Duminică, 22 decembrie, de la ora 19,00, va avea loc un eveniment de elită, "Balul Operei - Regal vienez", cu participarea extraordinară a sopranei de renume internațional Elena Moșuc, cea mai bună soprană din lume a anului 2019.

Soprana de naționalitate româno-elvețiană, născută la Iași, a studiat la Universitatea de Muzică „George Enescu” din orașul natal. A câștigat mai multe concursuri internaționale (cel mai important fiind ARD Wettbewerb - concursul televiziunilor germane, în 1990 - care i-a deschis drumul unei cariere internaționale) și i s-au decernat multe distincții și premii prestigioase.

În 2005, Președintele României i-a acordat titlul de Ofițer al Artelor, înaltă recunoaștere a meritelor ei excepționale. În 2009, a obținut titlul de Doctor în muzică Summa cum laude, la Universitatea de Muzică din București, și a fost desemnată Femeia Anului 2009. În 2010 devine cetățean de onoare al orașului său natal, Iași, iar în 2015 i se acordă Marele Premiu al Operelor naționale din România, încununând astfel cariera internațională de excepție. În 2019, a fost nominalizată de două ori la prestigiosul premiu Opus Klassik, prima ca cea mai bună soprană a anului și a doua pentru albumul său CD Verdi Heroines (Solo Musica), și a fost proclamată câștigătoare a renumitului Internațional Opera Awards „Opera Star” Oscar della Lirica pentru Cea mai bună soprană.

Elena Moșuc este foarte atașată de Opera din Zürich, unde și-a demonstrat talentul și dăruirea pentru scenă în diverse roluri, majoritatea interpretate şi pe tot mapamondul. A fost invitată să cânte atât în întreaga Europă, pe cele mai faimoase scene internaționale și în festivaluri de renume, cât şi în SUA şi ţări din Asia.

Este recunoscută ca fiind una dintre cele mai versatile și expresive soprane ale epocii moderne.

Garanția calității muzicale a acestui spectacol este dată şi de prezența la pupitrul dirijoral a maestrului Cristian Sandu. Absolvirea cursurilor din cadrul Academiei Internaționale de Dirijat din Sankt Petersburg i-a permis asistarea unor mari maeștri precum Valery Gergiev, Tugan Sokhiev, Gianandrea Noseda sau Yuri Temirkanov. A beneficiat și de îndrumările dirijorului italian Nello Santi, prilej cu care l-a asistat pe acesta în producțiile unor teatre precum Scala din Milano, San Carlo din Napoli, La Fenice din Veneția.

Cu sprijinul sonsorilor SF TEX Galați, Dulce by Paula și Café Anglais Galați, în pauză spectatorii vor socializa la un pahar de șampanie și un dulce. Ținuta este obligatorie.

Prețul biletului pentru acest spectacol este de 108 lei pentru locurile VIP și 75,6 lei pentru restul locurilor. Biletele pot fi achiziționate online pe www.blt.ro/balul-operei-galati sau de la casieria de bilete a Teatrului, după o rezervare prealabilă la numărul de telefon 0236.465.599.

Citit 2983 ori Ultima modificare Vineri, 20 Decembrie 2019 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.