Un spectacol-eveniment de la Naţionalul sibian

Un spectacol-eveniment de la Naţionalul sibian
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ofertă generoasă pentru acest sfârşit de săptămână la Teatrul Dramatic "Fani Tardini". Astăzi se va juca un spectacol deja celebru în toată ţara al Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu - "Cui i-e frică de Virginia Woolf?", în timp ce, sâmbătă şi duminică, echipa gălăţeană vă aşteaptă la "Visul unei nopţi de vară" şi "O asemenea iubire".

Doi actori care scriu istorie în arta spectacolului, Ofelia Popii şi Marius Turdeanu, vor urca pe scena gălăţeană, astăzi, 21 februarie, de la ora 19,00, cu un spectacol al Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, cu o regie semnată de Andreea şi Andrei Grosu - "Cui i-e teamă de Virginia Woolf".

"Recitalurile actoriceşti din acest spectacol sunt ca o întâlnire de taină între două dintre cele mai mari roluri ale teatrului secolului XX şi actorii pentru care par că au fost scrise. Ofelia Popii (Martha) şi Marius Turdeanu (George), alături de Cezara Creţu (Honey) şi Alin Turcu (Nick), realizează performanţa de a crea o pânză de relaţii mai fină şi mai rezistentă decât a celui mai iscusit păianjen. Aerul vibrează în jurul lor şi în spatele cuvintelor rostite există mereu o privire complice, care fie pune la îndoială ce tocmai au spus, fie completează vorbele care rămân suspendate şi mute, fie arde pur şi simplu pielea partenerului cu un reproş, o rugăminte sau declaraţie de iubire smintită, ce pedepseşte în loc să mângâie", notează despre spectacol criticul de teatru Alina Epîngeac, în revista "Amfiteatru".

Sâmbătă, 22 februarie, de la ora 19,00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul "Visul unei nopţi de vară", de William Shakespeare, în regia lui Eugen Gyemant. În distribuție: Lucian Pînzaru, Vlad Volf, Oana Mogoș, Cristina Uja-Neagu, Tamara Constantinescu, Ștefan Forir, Vasile Dănilă, Flavia Călin, Elena Anghel, Radu Horghidan, Ciprian Brașoveanu, Ionuț Moldoveanu, Dan Căpățână, Răzvan Clopoțel, Aureliu Bâtcă, Cristian Gheorghe și Vlad Ajder.

Jucată la scară largă în întreaga lume, această comedie romantică prezintă aventurile a patru iubiți din Atena și ale unui grup de actori amatori, într-o pădure în care sălășluiesc zâne și spiriduși.

Duminică, 23 februarie, în ajunul zilei de Dragobete, tot de la ora 19,00, trupa Dramaticului joacă spectacolul "O asemenea iubire", de Pavel Kohout, în regia lui  Radu Nichifor. În distribuție: Flavia Călin, Ciprian Brașoveanu, Ionuț Moldoveanu, Petronela Buda, Tamara Constantinescu, Florin Toma, Vlad Ajder, Elena Ghinea, Adelin Ilie și Valentin Terente. Un bărbat iubește două femei, dar poți iubi doi oameni în același timp cu adevărat?

Citit 1723 ori Ultima modificare Joi, 20 Februarie 2020 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.