„Anotimpul lupilor” – explozie de culoare

„Anotimpul lupilor” – explozie de culoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lume bună, sâmbătă, 6 martie, la Muzeul de Istorie, unde a avut loc vernisajul expoziţiei judecătorului, poetului şi pictorului Ion Avram Dunăreanu.

Literaţi gălăţeni şi oameni ai penelului au venit să vadă ultimele creaţii  pe pânză semnate de Ion  Avram Dunăreanu, semn al evoluţiei spectaculoase a acestuia în mai multe domenii de activitate.

În pictură, judecătorul s-a dovedit a fi chiar foarte prolific, „Anotimpul lupilor” fiind cea de-a 40-a expoziţie personală, însumând peste 40 de lucrări. 

Au vorbit despre realizările magistratului gălăţean Viorel Dinescu, Cornel Antoniu, Stelian Vicol şi Theodor Parapiru. Un cuvânt cu greutate l-a avut de spus plasticianul Gheroghe Andreescu, care a remarcat o evoluţie îmbucurătoare în plastica lui Ioan Avram Dunăreanu, atât în universul cromatic, cât şi în acela al ideaticii şi sensibilităţii.

O altă problemă pe care a ridicat-o Viorel Dinescu este aceea că, deşi judecătorul gălăţean a fost primit fără rezerve în rândurile membrilor Societăţii Scriitorilor „C. Negri” (au fost lansate trei volume de versuri cu semnătura lui Avram-Dunăreanu), nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Uniunea Artiştilor Plastici, care încă nu s-a pronunţat asupra cererii depuse. 

Răspunsul la această problemă a venit din partea scriitorului Theodor Parapiru care consideră: „Arta nu are valoare prin intermediul sindicatului la care este afiliat sau nu artistul, ci prin sensibilitatea pe care reuşeşte s-o transmită şi pe care o poate recepta publicul”. 

Emoţionat, pictorul le-a mulţumit oaspeţilor veniţi în număr mare să-i admire lucrările şi a oferit expoziţia, ca dar în prag de primăvară, tuturor femeilor – responsabile pentru existenţa „Anotimpului lupilor”.

Ion Avram Dunăreanu ne-a explicat: „Anotimpul lupilor nu e decât o metaforă pentru clipa pe care o petrecem de la naştere, până la trecerea de dincolo, e însăşi viaţa.” 

Directorul Muzeului de Istorie, Cristian Căldăraru, s-a arătat încântat să găzduiască o asemenea expoziţie, mai ales că  instituţia pe care o conduce s-a mai îmbogăţit spiritual şi atunci când  judecătorul şi soţia acestuia au decis să doneze Casa Rurală „Ion Avram Dunăreanu” de la Suhurlui.

„Aceasta va rămâne ca o moştenire de suflet pentru toţi cei care vor ajunge prin zonă şi vor alege să-i treacă pragul”, a încheiat directorul Muzeului de Istorie.

Citit 856 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.