550 de copii au preaslăvit frumuseţea lui Dumnezeu

550 de copii au preaslăvit frumuseţea lui Dumnezeu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La sfârşitul săptămânii trecute, 550 de elevi din liceele gălăţene şi brăilene s-au întâlnit în sălile de clasă ale Şcolii Gimnaziale nr. 13 din Galaţi şi ale Şcolii Gimnaziale nr. 32 din Brăila, ca participanţi la Olipiada de religie, faza judeţeană.

Au participat copii de clase a VII-a până la clasele a XII-A.  “Dintre aceştia, 300 de elevi sunt din judeţul Galaţi şi 250 din Brăila şi ei nu sunt buni numai la religie, ci sunt participanţi la olimpiade şi la alte discipline şcolare”, spunea Înalt Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos.

În organizarea evenimentului au fost implicaţi inspectorii şi profesorii de religie din cele două judeţe şi sectorul Cultural-Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Centrului Eparhial, în colaborare cu Inspectoratele Şcolare Judeţene Galaţi şi Brăila.

De la întâlnire nu a lipsit Arhiepiscopul locului, Înalt Prea Sfinţitul Casian, care i-a binecuvântat şi i-a încurajat pe cei mai tineri creştini din Galaţi şi Brăila, oferindu-le în dar câte o iconiţă  înainte de începerea concursului.

Întâlnirea a fost marcată de sfatul părintesc pe care Înalt Prea Sfinţitul  Casian l-a dat copiilor şi tinerilor, anume acela de a nu-şi uita rădăcinile creştine şi de a rămâne în Biserică, fiindcă numai în Biserică îşi pot contura, forma identitatea de român ortodox şi de fii ai Bisericii noastre străbune.

De asemenea, participanţii au fost invitaţi ca la sfârşitul săptămânii în curs - în Sâmbăta lui Lazăr -  să participe „împreună cu părinţii,  la procesiunea ce va avea loc, în toate parohiile, în Ajunul praznicului Floriilor. De asemenea, să nu lipsească de la slujbele din perioada pascală”. Toţi cei 550 elevi au primit de la Părintele Spiritual - Înalt Prea Sfinţitul Casian - câte o diplomă de participare.

Foto: Biroul de presă ADJ

Citit 574 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.