Sărbătoarea Bucuriei

Sărbătoarea Bucuriei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sărbătoarea „Buna Vestire” este un prilej de întâlnire în Hristos şi cu Hristos pentru creştinii gălăţeni cu dor de Dumnezeu, aflaţi pe drumul Învierii.

La marea sărbătoare ce a pus început creştinătăţii, gălăţenii au fost prezenţi în sfintele locaşuri, dar mai ales la Biserica „Buna Vestire” din Galaţi, aşezare zidită cu mai bine de 150 de ani în urmă (în 1859).

În ultimii ani, părintele paroh Cătălin Titi Oprea a purtat rugăciunea în Parohia „Buna Vestire” (pe strada Română) şi alături de slujirea la Altar, principala preocupare este cea de restaurare a Bisericii.

Trecută prin multe încercări, cu multe dureri fizice, în ultimii doi ani, aşezarea sfântă a intrat într-un program de restaurare şi, încet, încet - cu toate problemele pe care le ridică sărăcia - este redată lui Dumnezeu în toată frumuseţea.

Deocamdată a fost consolidată subzidirea şi e important că s-a întâmplat acest fapt, pentru că sfântul locaş este o zidire mai specială din cărămidă şi lut, aceeaşi de acum 151 de ani.

Bine ar fi ca eventualii donatori - între aceştia poate se vor afla şi vecinii de pe strada Română, o stradă plină cu vile - să dea neîntârziat o mână de ajutor creştinilor din vechea parohie.

La vecernia sărbătorii din acest an, credincioşii au avut bucuria de a-l primi pe Înalt Prea Sfinţitul Casian, care s-a rugat pentru tot sufletul creştinesc; i-a îndemnat pe creştini să se înscrie între veşnicii pelerini cere se îndreaptă către împărăţia lui Dumnezeu...

„Această sărbătoare la care venim cu bucurie este începutul mântuirii noastre. Este un permanent îndemn la dragoste creştinească faţă de aproapele şi faţă de Dumnezeu...”, ne-a spus doamna Caramarin Aurica, în vârstă de 66 de ani

„Maica Domnului este patroana casei mele. Ca mamă îmi propun să am permanent în faţă modelul Maicii Domnului,  Maica lui Dumnezeu, care este Maică tuturor şi Călăuză tuturor. Dar nu e deloc uşor...”, ne-a mărturisit doamna Cătălina, aflată cu unul dintre copii, din cei trei, la rugăciune

Buna Vestire este sărbătoarea bucuriei creştine şi din marea prăznuire îşi trag seva,  darul şi harul pe care Dumnezeu Tatăl L-a revărsat prin veacuri peste noi, prin toate celelalte sărbători, prin toate celelalte bucurii veşnice.

Citit 566 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.