A murit actorul gălățean Lucian Pînzaru

A murit actorul gălățean Lucian Pînzaru
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Unul dintre cei mai apreciați și îndrăgiți actori gălățeni, Lucian Pînzaru, a părăsit scena vieții. Anunțul decesului cunoscutului actor a fost făcut de Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”. Lucian Pînzaru era născut pe 19 ianuarie 1968, în localitatea Dorohoi din județul Botoșani, iar debutul pe scena Dramaticului gălățean a avut loc în anul 1995.

"Teatrul din Galați este azi în doliu! Avem cu toții un puternic gust al amărăciunii, al mâhnirii care ne strangulează și ne amestecă gândurile, stările, sentimentele… Suntem, împreună, strâns legați de o mare și copleșitoare tristețe! Artistul care ne-a inspirat, Omul care ne-a dat cu generozitate din bogăția lui interioară, el, Lucian, ne părăsește acum, lăsându-ne cu sufletele șchioape. Ne gândim că Lucian a trăit așa cum a vrut - și a vrut să ardă pentru meserie, să iubească teatrul și pe oamenii din el, să respecte și să onoreze fără cusur publicul, care i-a răsplătit munca și talentul timp de peste 25 de ani. Teatrul din Galați a fost onorat că Lucian a ales să împartă scândura asta fascinantă cu trupa pe care a găsit-o aici", se arată într-un mesaj publicat pe pagina Teatrului Dramatic Galați.

Un artist-reper

Colegii spun despre Lucian Pînzaru că a fost un artist-reper, un devotat al teatrului, un om care și-a făcut meseria atent, precis, fără jumătăți de măsură. A fost preferatul marilor creatori de spectacol, care i-au observat repede potențialul și îl alegeau pentru partituri mari și generoase. "Fie că aceștia se numeau Adrian Lupu, Mircea Cornișteanu, Alexandru Dabija, Ion Sapdaru, George Motoi, Dinu Cernescu, Radu Nichifor, Claudiu Goga sau Felix Alexa, pentru Lucian Pînzaru lucrurile au fost întotdeauna clare și precise: aceeași implicare, același profesionalism! Avea forță pe scenă, se dedica fără rezerve, era disciplinat și devenea stâlp de susținere al întregului spectacol", se arată în mesajul scris de colegii de scenă.

Corpul neînsuflețit al lui Lucian Pînzaru va fi depus în Foaierul Teatrului Dramatic „Fani Tardini” astăzi, 16 februarie 2021, după ora 20,00. Cunoscuții și spectatorii care l-au îndrăgit pe actor îi vor putea aduce ultimele omagii până mâine seară, miercuri, 17 februarie.

Trupul actorului va fi incinerat joi, 18 februarie, la București. Din dorința actorului, cenușa sa va fi împrăștiată pe Dunăre, la Galați. "Eu sunt un iubitor de Dunăre", spunea Lucian Pînzaru, într-un interviu acordat în mai 2020.

Citit 6782 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Februarie 2021 20:35

3 comentarii

 • postat de PROF.DR.MIHAI MORARU
  Miercuri, 17 Februarie 2021 16:03
  5.13.171.***
  ,,ASTFEL e lumea...o comedie!/IAR noi,artistii care-o jucam,/N-AVEM dorinta alta mai vie/DECAT aplauzi sa meritam.,,INDEPLININDU-SI cu multa noblete si frumusete rostul pe scandura sacra a scenei,atat timp cat i-a fost harazit de TAINICUL CREATOR,acest atat de talentat si sensibil slujitor onest si plin de modestie al THALIEI,ACTORUL GALATEAN LUCIAN PANZARU ne apare acum in minte,in fata cortinei,meritand din plin aplauzele spectatorilor ce l-au admirat si ovationat cu pasiune si entuziasm in cariera sa atat de bogata si frumoasa,si,din pacate, atat de scurta!!!Afost o mare placere si pe masura,bucurie,sa -l vezi pe scena ,pentru mine prezenta numelui sau pe afisul teatrului era un mare punct de atractie,o garantie in plus ca voi urmari un spectacol de calitate...SE mai spune ca lucrul cel mai important pe care-l poate lasa un om in urma sa este O FRUMOASA AMINTIRE !IMI place sa cred ca talentatul si carismaticul actor LUCIAN PANZARU va salasui pentru totdeauna in inimile celor care l-au urmarit de-a lungul impresionantei sale cariere alaturi de minunatii sai colegi de la teatrul nostru de suflet,al galatenilor!R.I.P,pentru ACTORUL LUCIAN PANZARU,O LACRIMA SI UN STROP DE LUMINA PENTRU SUFLETUL SAU NOBIL ,FRUMOS,SI ATAT DE ALES!FRUMOASA SA-I FIE AMINTIREA!NETARMURIT RESPECT,UN VECHI SPECTATOR AL TEATRULUI ,,FANI TARDINI,,
  0
  5
  Raportează
 • postat de spectator
  Marți, 16 Februarie 2021 23:33
  89.137.230.***
  Un actor si un om bun. Cine stie cauzele decesului? Condoleante si iertat sa fie. In ultimii ani era mai mereu trist si suparat si nimeni nu a incercat sa il ajute. Juca bine pe scena dar parca nu era el. Avea o tristete.
  3
  17
  Raportează
 • postat de paloma
  Marți, 16 Februarie 2021 23:24
  5.13.237.***
  RIP :(((
  0
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.